Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

Kennisplatform Gezondheidscommunicatie van start: samenwerking Faculteit der Letteren en UMCG

22 september 2015

Op maandag 28 september a.s. start het Kennisplatform Gezondheidscommunicatie van de Rijksuniversiteit Groningen. Het platform is een samenwerking tussen de Faculteit der Letteren en de opleiding Geneeskunde van het UMCG. Het beoogt door onderzoek en onderwijs de kwaliteit van de communicatie tussen artsen onderling en de communicatie met patiënten te verhogen. Op de startbijeenkomst zal worden gesproken door vertegenwoordigers van het College van Bestuur, Geneeskunde en Letteren.

Het platform zal onder meer onderzoek doen naar de ontwikkeling van communicatievaardigheden van artsen en naar communicatieve obstakels voor laaggeletterden in de gezondheidszorg. Platformcoördinator prof. Debbie Jaarsma (UMCG) noemt deze samenwerking “een unieke mogelijkheid om de communicatievaardigheid binnen het ziekenhuis te verhogen”.

Onderzoek in het kader van het Kennisplatform Gezondheidscommunicatie kwam eerder in het nieuws in onze videorubriek Unifocus: Ervaringen jongeren in zorg komen niet overeen met hun behoeftes.

Meer informatie en contact

Startbijeenkomst: maandag 28 september 15.00 – 17.30 Grote Vergaderzaal Bestuursgebouw, Oude Boteringestraat 44.
Vrij toegankelijk, opgave graag via gezondheidscommunicatie@rug.nl.

Website: www.rug.nl/research/platform-gezondheidscommunicatie

Contact: coördinatoren prof.dr. Debbie Jaarsma (UMCG) en prof. dr. Tom Koole (Faculteit der Letteren)

Platform
Laatst gewijzigd:23 september 2015 17:47

Meer nieuws

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...

 • 07 februari 2019

  Gerrit Krolprijs voor beste Nederlandstalige essay

  De Rijksuniversiteit Groningen bestaat in 2019 405 jaar. Om dit te vieren roept het Talencentrum, in samenwerking met de Faculteit der Letteren, de Gerrit Krolprijs in het leven.