Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelMedewerkers in de media

Medewerkers in de media 2017

Onderzoekers van de Faculteit der Letteren verschijnen met enige regelmaat op televisie, op de radio of in de kranten. Hieronder een opsomming van de belangrijkste verschijningen.

Datum Titel/ Medium Omschrijving
Januari
7 januari Trouw Pieter Nanninga in artikel: IS profileert zich nu als slachtoffer
10 januari HUMO.be Maarten Loonen over de extreem hoge temperaturen op de noordpool
25 januari dvhn.nl Malvina Nissim docent van het jaar
Februari
8 februari RTV Noord Maarten Loonen 'Klimaat wordt steeds extermer en minder voorspelbaar'
8 februari Tom Koole over taalgebruik tijdens Noordelijk Lijsttrekkersdebat
9 februari Algemeen Dagblad Ben Maassen: 'Dyslexie is het gevolg van slecht onderwijs'
21 februari NEMO Kennislink Interview met Merel Keijzer over tweetaligheid en veroudering
22 februari UK Interview met Roelien Bastiaanse - Vrouwen in de wetenschap
Maart
3 maart NRC Eelco Runia: De PVV'er is rationeler dan wij denken.
6 maart NPO Radio 1 Birte Schohaus over politiek in talkshows
9 maart Trouw Pieter Nanninga in artikel: Waarom zwijgt IS in alle talen over Trump?
14 maart NRC Joost Herman - Hoogleraar globaliseringsstudies: ‘In conflictgebieden wordt honger als wapen ingezet’
21 maart BRT Radio 1 (v.a. min. 45) Interview Petra Broomans over de steun van het Noorse Same parlement aan de strijd van de indianen in de VS tegen de aanleg van de Dakota oliepijpleiding
April
1 april NPO Radio 1 Hans van Koningsbrugge over de politieke situatie in Rusland.
8 april NRC Eelco Runia over 'Nostalgie is verlangen naar een toekomst'.
18 april RTV Noord Goffe Jensma over nieuw Gronings woordenboek
21 april RTV Noord Promomvenda Anna Pot over haar onderzoek naar ouderen en meertaligheid
Mei
15 mei De Volkskrant Arie van Steensel over de geschiedenis van de handdruk.

EU - programma

EU - video

22 mei De kennis van nu Maarten Loonen over de Wereldzadenbank op Spitsbergen.
24 mei NPO Radio 1 Stefanie Keulen over het Foreign Accent Syndrome
25 mei WDR
Raingard Esser was interviewed for a WDR Zeitzeichen about the Hessian Landgrave Maurice the Learned (1572-1632) and the requirements of early modern leadership.
28 mei NRC Stefanie Keulen over het Foreign Accent Syndrome.
Juni
1 juni Dagblad van het Noorden Stijn Arnoldussen over de vondst van 13e eeuwse pauselijke post in Haren.
1 juni Dagblad van het Noorden Jorn Seubers over 3D-modellen van de Hunnebedden die virtueel bekeken kunnen worden.
2 juni Nu.nl Doeko Bosscher over de relatie tussen Europa en de Verenigde Staten sinds Trumps aantreden als president.
11 juni De Volkskrant Carel Jansen over de communicatie van het anti rookbeleid
11 juni Trouw André van Holk over martieme archeologie in Nederland.
13 juni NOS: Nieuwsuur Daan Raemaekers over kosten en landelijk fonds voor archeologisch onderzoek
18 juni Omrop Fryslân Daniël Postma over de reconstructie van een vroegmiddeleeuws zodenhuis in het noordwesten van Friesland.
21 juni NPO Radio 1 Rina Knoeff over de tentoonstelling Gelukkig Gezond in het Universiteitsmuseum.
21 juni NOS.nl Rina Knoeff over ideeën over gezond ouder worden door de geschiedenis.
22 juni De kennis van nu Rina Knoeff over de tentoonstelling Gelukkig Gezond in het Universiteitsmuseum.
22 juni RTV Noord Rina Knoeff over de tentoonstelling Gelukkig Gezond in het Universiteitsmuseum.
29 juni NRC Eelco Runia over de mystificatie van Screbrenica.
Juli
8 juli De Volkskrant Hans Peeters over de handafdrukken van de prehistorische mens in grotten.
23 juli NPO Radio 1 Maarten Zwiers over de mysterieuze Windsor ruins in Mississippi.
23 juli NPO Radio 1 Goffe Jensma over Friesland als bakermat van de hele westerse beschaving. Althans, als we het in de negentiende eeuw gevonden Oera Linda-boek moeten geloven.
Augustus
11 augustus Dagblad van het Noorden Een recensie van Peter de Ruiters Wegwijzers in oude en moderne kunst.
14 augustus NOS.nl Jelte Olthof en Maarten Zwiers over de centrale rol die de standbeelden van Robert E. Lee spelen bij de rellen in Charlottesville, Virginia.
22 augustus NRC Pieter Nanninga over maatregelen tegen terrorisme.

3 september

NPO Radio 1 Hans van Koningsbrugge over zijn boek 'De voorzienigheid regeert!'. Een biografie van Berend Botje.
3 september Omrop Fryslân Yme Kuiper over zijn afscheid van de Rijksuniversiteit Groningen.
14 september Newsweek Pieter Nanninga over ISIS op social media.
15 september Trouw Peter de Ruiter geïnterviewd door Isabel Baneke.
Oktober
31 oktober NRC Mineke Bosch over de opname van het archief van Aletta Jacobs op de werelderfgoedlijst van Unesco.
November
7 november Dagblad van het Noorden Daan Raemaekers over de historische en esthetische ervaring van Hunebedden.
9 november De Volkskrant Leonieke Vermeer over geschiedenis in het regeerakkoord.
22 november De Volkskrant Sandra Comis over haar promotieonderzoek naar de kleding van 17e-eeuse walvisvaarders.
23 november UK Een open brief van Antoon de Baets aan Vindicat.
28 november Dagblad van het Noorden Doeko Bosscher over de "grijze blik op het verzet".

4 december

Oog TV Martijn Wieling over de strip die hij maakte over zijn onderzoeknaar tongbewegingen bij dialectsprekers. De strip is hier te vinden.
4 december Neerlandistiek.nl Over Martijn Wieling die een strip maakte over zijn onderzoek naar tongbewegingen bij dialectsprekers.
7 december Volkskrant Barbara Henkes over hoe om te gaan met standbeelden uit de Nederlandse koloniale geschiedenis.
9 december NOS.nl Marcel Broersma over de contentcontrole van YouTube.
Laatst gewijzigd:09 juli 2018 11:01