Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Our faculty Organisatie Services and facilities CLIQ - Centre for Learning Innovation and Quality Projects Previous projects

I-see.tv

I-see.tv is een internettelevisiestation voor en door studenten. I-See.tv brengt video's over onderwijs, carrière, studentenverenigingen, sport, cultuur, lifestyle, politiek en maatschappelijke kwesties.

Van 1 februari tot 1 september 2005 was Aäron Zitoony als student-assistent bij het ICTOL aangesteld in de functie van hoofredacteur. Zijn taak was het om de site te bouwen, een demonstratie te organiseren, die plaatsvond op 27 mei 2005 in het Rekencentrum van de RUG, en een plan van aanpak te schrijven. Dit student-assistentschap was mogelijk gemaakt door het College van Bestuur.

Tijdens de KEI-week 2005 heeft de redactie van I-see WebTV hard gewerkt om in beeld en geluid verslag te doen van alle activiteiten. Het was de feitelijke proef op de som om studenten de mogelijkheid te bieden interactief naar televisie-items te kijken. Voor dat doel was een speciale redactieruimte ingericht in de kelder van het KEI-pand, compleet met tv-camera's, microfoons en professionele digitale montagesets. Met een gehuurde scootermobiel trok de redactie er elke dag op uit om de verschillende activiteiten te filmen en de reportages direct via internet beschikbaar te maken.

Ondertussen is I-see.tv uitgegroeid tot een site met 177 kanalen en duizenden vaste kijkers. Lees het artikel over I-See.tv van de Groninger Internet Courant.

Website: www.studenttelevision.tv

Laatst gewijzigd:25 juni 2020 09:26