Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenMaster

Eric Stok

Educatieve Master Nederlandse taal en cultuur

Vragen over Educatieve Master Nederlandse taal en cultuur? Stuur Eric een e-mail: e.l.stok@student.rug.nl

Mijn naam is Eric Stok, 28 jaar. Ik ben tweedejaars student aan de Educatieve Master Nederlandse taal en cultuur. Ik ben dit jaar als LIO werkzaam op het Hogeland College in Warffum.

Ik heb de Educatieve Master vooral gekozen omdat ik uiteindelijk voor de klas wil. De master bestaat uit twee jaren en wordt verdeeld in een deel bij vakmaster Neerlandistiek en een deel bij de lerarenopleiding. Ik vind het fijn dat je in de master veel eigen keuze hebt, maar dat dit niet ten koste gaat van de begeleiding.

Zo heb je in de vakmaster ruime keuze waarmee je naast de verplichte vakken je opleiding in kunt vullen. Bij de lerarenopleiding krijg je ruim de tijd om je eigen rol en functioneren te ontdekken. Je wordt begeleid bij iedere stap en er staan altijd mensen voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Het weinig aantal contacturen wordt geconcentreerd op één, soms twee dagen zodat je daarnaast ruim de tijd hebt voor je stage. Deze stage kost je drie dagen in de week en vind ik vrij intensief. In de tweede helft van het eerste jaar kun je, tijdens stage 1, rustig wennen aan het achterin zitten en langzaam meer voor de klas staan. De master geeft je de ruimte om te ontdekken of het vak docent iets voor je is. Met de adviezen die je in het eerste jaar krijgt kun je een weloverwogen keuze voor je toekomst maken.

In je tweede jaar, tijdens stage 2 en 3, geef je zelfstandig les. Het is fantastisch om dan eigen klassen te hebben; eigen leerlingen die je iets mag leren over de pracht van jouw schoolvak.

Omdat je minimaal een dag college hebt en drie dagen op je stageschool vertoeft is het zaak om alles, collegevoorbereidingen, eigen lessen, lesbezoek, goed in te delen. Met een beetje plannen houd je dan één vrije dag in je weekend over.

Laatst gewijzigd:16 maart 2018 17:50