Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOnderwijs Faculteit der LetterenBachelorKunstgeschiedenis

Isabel Heijne

Bachelorstudent Kunstgeschiedenis
Isabel

Over Isabel

Mijn naam is Isabel, ik ben 20 jaar oud, kom uit Utrecht en ben na een tussenjaar in de Verenigde Staten begonnen met de studie Kunstgeschiedenis in Groningen. Ik word blij van reizen en kunst. Naast mijn studie ben ik druk met bestuurs- en commissiewerk, honours college, lid van een studentenvereniging en besteed ik veel tijd met vrienden van mijn studie, vereniging en huis.

Waarom Kunstgeschiedenis?

Na een jaar lang de meest uiteenlopende vakken gevolgd te hebben aan een liberal arts college in de Verenigde Staten tijdens mijn tussenjaar, ontdekte ik dat ik het meeste plezier had in kunstgerelateerde vakken, en dat deze vakken mij het beste lagen. Daarnaast kan ik geen genoeg krijgen van het bezoeken van musea en blijft kunst me altijd boeien. Het leuke aan de studie vind ik dat je diep ingaat op één onderwerp, terwijl daarbinnen toch nog heel veel variatie is. Daarbij is het geweldig om de dingen die je leert overal om je heen terug te zien, zeker omdat de studie in Groningen ook voor een groot deel gaat over architectuurgeschiedenis!

Waarom Groningen?

Tijdens de open dag van de RUG voelde ik me meteen thuis op de universiteit en in de stad, en dat gevoel is nooit meer weggegaan. De studie is kleinschalig wat ik erg fijn en gezellig vind, en ik vind het een plus dat we elke vrijdag op excursie door heel Nederland gaan en dat twee excursies naar het buitenland deel uitmaken van het bachelor programma. Daarnaast vind ik Groningen een fantastische studentenstad om te wonen, de sfeer en grootte van de stad zorgen dat er altijd genoeg te beleven valt en al mijn vrienden op maximaal tien minuten fietsen bij me vandaan wonen.

Toekomst

Na mijn bachelor in Groningen wil ik graag een master doen in het buitenland, waarschijnlijk in het Verenigd Koninkrijk. Daarna hoop ik te kunnen werken in de museumwereld, een functie waarin ik leidinggeven kan combineren met inhoudelijk bezig zijn met kunst lijkt me bijvoorbeeld heel erg leuk.

Gouden tip

Het is misschien cliché, maar wat mij enorm geholpen heeft is om mijn studie met mijn gevoel te kiezen. Kies de studie waar je het meest blij van wordt, dan blijf je het met plezier doen!

Laatst gewijzigd:23 november 2017 16:36
printOok beschikbaar in het: English