Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

Opening academisch jaar Faculteit der Letteren 2017

Letterenlezing door Katherine Watson: Leadership in Spaces of Intersection: Are we ready?
Katherine Watson
Katherine Watson

Waar: Academiegebouw (Aula) Broerstraat 5, Groningen
Wanneer: 5 september 2017, 16.00
Toegang: Vrij en gratis toegankelijk voor alle belangstellenden
Over Katherine Watson

Katherine Watson (1952) is sinds 2010 directeur van de European Cultural Foundation (ECF) in Amsterdam, een pan-Europese stichting die verandering in kunst en cultuur stimuleert door het aanbieden van interdisciplinaire activiteiten en digitale platforms. Dit jaar begint Watson als de eerste ‘Cultural Leader in Residence’ van de research mastertrack Cultural Leadership aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Watson heeft bijzondere interesse in het vraagstuk op welke manier digitalisering invloed heeft op de verwevenheid tussen de kunst- en cultuursector en andere ondernemingsvormen. Op dit snijvlak van perspectieven komen creativiteit en innovatie tot bloei, maar het roept tegelijkertijd vraagstukken op over hoe wij leiderschap in deze steeds complexer wordende ‘civil society’ definiëren en invullen.

Traditie

De lezing van Watson staat in een traditie die inmiddels meer een kwart eeuw oud is. In de Letterenlezing geeft een bekende spreker zijn of haar mening over het belang van de Letteren (talen, kunst, literatuur, media, (kunst)geschiedenis, archeologie en communicatie) voor de maatschappij. Andere bekende sprekers gingen Katherine Watson voor, zoals Ronald Giphard, Femke Halsema, Wim Pijbes en Ramsey Nasr.

Meer informatie

De voertaal van de Letterenlezing is in het Engels en is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.

Laatst gewijzigd:22 maart 2018 12:22
printView this page in: English