About us Faculty of Arts Our faculty News

Huis de Beurs 50 Jaar Francofonie: Nicolas Mathieu

Wanneer:do 12-03-2020
Waar:A-Kerkhof Zuid Zijde 4, 9711 JB Groningen

Om 50 jaar Francofonie op een waardige manier te vieren, organiseert het Institut français des Pays-Bas een gesprek met Nicolas Mathieu, de jonge getalenteerde winnaar van de Prix Goncourt 2018 voor zijn roman, Leurs enfants après eux (Actes sud). De roman is onlangs vertaald in het Nederlands als De Uitzichtlozen (Meulenhoff, 2019). Mathieu komt met ons zijn passie delen voor detectiveromans, voor trieste – en een beetje verouderde – liedjes, maar bovenal voor zijn voorliefde om heel nauwkeurig en maatschappijkritisch te schrijven.

Mathieu wordt geïnterviewd door Frankrijkkenner Ariejan Korteweg, politiek columnist en voormalig correspondent in Parijs voor de Volkskrant.

In het gesprek, dat in het Frans zal plaatsvinden, zullen de sfeer en de muziek uit de jaren 90 van de vorige eeuw in Frankrijk worden opgeroepen. Om alvast in de stemming te komen kun je hier luisteren naar onze 90’s playlist.

Na afloop van het gesprek worden een boekenverkoop en een signeersessie gehouden. Met dank aan boekhandel Godert Walter en de uitgevers Actes Sud en Meulenhoff Boekerij.