Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

Digital X: Gronings Digi-toal

Wanneer:di 20-06-2017 11:00 - 17:00
Waar:De Suikerfabriek (Peizerweg 73B, Groningen)
Binn'deur
Binn'deur

Op dinsdag 20 juni staan het Bureau Groninger Taal en Cultuur en het Huis van de Groninger Cultuur samen van 11:00 tot 17:00 uur op Digital X Groningen, een evenement van Google, Groningen Digital City en de Gemeente Groningen. De presentatie van het project ‘Gronings Digi-toal’ vindt plaats in de Suikerfabriek en is onderdeel van het Groninger Woordenboek Nieuwe Stijl. Tijdens Digital X kunnen mensen zelf meedoen aan het Gronings Digi-toal project door hun eigen dialect online vast te laten leggen en de Groninger woordenschat te testen met een quiz.

Het Gronings wordt momenteel op de RUG gedocumenteerd voor het online taalproject Endangered Languages, een wereldwijde online taaldatabase die door Google is opgestart