Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der Letteren

Lezing: Plaattektoniek rond Antarctica

Wanneer:ma 25-01-2016 om 19:30
Waar:Arctisch Centrum, A-weg 30 Groningen (ingang Herman Colleniusstraat)

Op 25 januari organiseert IMAKA een lezing met de titel: “Plaattektoniek rond Antarctica”. Tom Reijers vertelt over de gevolgen van plaattektoniek voor vooral Antarctica. Waar komt het continent Antarctica vandaan, waar lag het miljoenen jaren geleden op de aardbol? Kunnen we ook wat zeggen over waar de verschuivingen van de platen in de aardkorst in de komende miljoenen jaren toe leiden? Zoals: waar zullen we dan Antarctica vinden? De inleider neemt ons mee in de beantwoording van deze vragen en laat zien wat de stand van de wetenschap op dit moment is.

Tom Reijers heeft als geoloog en als reis- en expeditiebegeleider alle werelddelen bezocht en in veel landen gewoond. Tijdens zijn loopbaan bij Shell International was hij werkzaam als exploratie- en research geoloog; hij was ook docent aardwetenschappen. Hij was actief betrokken bij onderzoek naar en oliewinning in de noordelijke Noordzee, Noord-Canada.

De lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum, A-weg 30 te Groningen (ingang Herman Colleniusstraat) en begint om 19.30 uur.