Over onsFaculteit der Letteren

Publieksdag IFMAF verkenning 18e eeuws vrachtschip

Wanneer:za 20-08-2016 11:00 - 16:00
Waar:Dronten

Op zaterdag 20 augustus organiseert de International Fieldschool voor Maritieme Archaeology Flevoland (IFMAF) een publieksdag in verband met de verkenning van een 18e eeuws vrachtschip te Dronten. Het belangrijkste doel van de opgraving is degradatieonderzoek naar de houtkwaliteit van het wrak. Daarnaast zal detailinformatie over de scheepsconstructie worden opgenomen.

In Flevoland zijn sinds de droogmaking en ontginning bijna vierhonderd scheepswrakken gevonden. Het is daarmee het grootste drooggelegde scheepskerkhof ter wereld. En een unieke mogelijkheid om scheepsarcheologisch onderzoek ‘op het droge’ te doen.

De verkenning wordt uitgevoerd onder leiding van dr. André van Holk, hoogleraar Maritieme Archeologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. IFMAF is een samenwerkingsverband tussen de Rijksuniversiteit Groningen, provincie Flevoland, gemeente Lelystad, Nieuw Land en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Locatie

De publieksdag vindt plaats van 11.00-16.00 aan de Stobbenweg in Dronten. Het opgravingsterrein is gelegen in het bos, vlakbij een electrisiteitsmast en is vanaf Elburg en Dronten via de N306 te bereiken.

Voor een uitgebreide omschrijving

De publieksdag is van 11 tot 16.00 uur. De locatie is vlakbij de Stobbenweg in Dronten. Als u vanaf de richting Elburg komt, gaat u naar de N 306 U rijdt deze weg af tot de Stobbenweg. Hier ziet u borden die wijzen naar de plek van de verkenning. Als u vanuit de richting Dronten komt, gaat u via de N 306 (Drontermeerdijk naar de Stobbenweg). Het terrein ligt in het bos, vlakbij een electriciteitsmast (niet ver van het spoor).