Over onsFaculteit der Letteren

College NoorderZomerSchool: 'Theater en leiderschap' door drs. Lucia van Heteren

Wanneer:di 25-08-2015 21:00 - 21:45
Waar:Noorderplantsoen

Leiderschap wordt in theater van vandaag teruggevonden als thema, als onderwerp van drama maar ook als organisatorisch model. Een toneelschrijver als Shakespeare beschrijft de morele en ethische dilemma’s die koningen in zijn eeuw hadden; een regisseur als Ivo van Hove toont in ensceneringen een visie op wat die menselijke worstelingen ook vandaag nog betekenen. En tegelijkertijd laat een heersende generatie Nederlandse artistiek leiders, waartoe Ivo van Hove behoort, zien tot welke resultaten het sinds Actie Tomaat van de Jaren zestig zo democratisch geworden Nederlands theaterbestel kan leiden.

Deze lezing wordt ingeleid door Dorien Meijer. Zij studeerde communicatiekunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkte onder andere als communicatiemedewerker bij het Ministerie van Financiën en bij PostNL. Op dit moment is ze werkzaam als Lean Consultant bij de Rabobank.

NoorderZomerSchool

Dit college maakt onderdeel uit van de NoorderZomerSchool.

NoorderZomerSchool
printOok beschikbaar in het: English