Over onsFaculteit der Letteren

Lezing: Ontspanning van onderop

Wanneer:zo 23-11-2014 om 16:00
Waar:Noorderlicht Fotogalerie, Akerkhof 12, 9711 JB Groningen

In samenwerking met Midden- en Oost-Europa Studies van de Rijksuniversiteit Groningen zijn er op een viertal zondagen in november en december boeiende bijeenkomsten in de Noorderlicht Fotogalerie. Op elk van de middagen zal een korte lezing van een deskundige gekoppeld worden aan de persoonlijke ervaringen van fotografen uit The Other Side.

Ontspanning van onderop

Kerkelijke contacten en vredesactivisten door Dr Ine Megens

Met fotograaf Leo Erken

De ontspanning tussen Oost en West die in de jaren zeventig ontstond, vergemakkelijkte het reizen naar Oost-Europa.  Er ontstonden contacten op allerlei niveaus.  Er werd gediscussieerd, er werden ervaringen gedeeld en vriendschappen gesmeed. Bezoekers die in deze periode naar Oost-Europa reisden worden van harte uitgenodigd hun verhaal te komen vertellen en foto’s met de aanwezigen te delen.

De toegang is gratis.