Expertisecentrum iGOROnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR)Over ons

Experts: Corporate Responsibility

Maak kennis met onze experts

Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands

Nancy Kamp-Roelands is hoogleraar Non-Financial Information, Integrated Reporting & Assurance aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is daarnaast sinds 2000 werkzaam bij EY, tegenwoordig als associate partner Climate Change and Sustainability Services in Nederland. Van 2013 tot 2016 was ze tevens Deputy Director voor de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) bij de International Federation of Accountants in New York. Nancy is haar hele carrière actief geweest binnen nationale en internationale organisaties op het gebied van duurzaamheid en integrated reporting en heeft bijgedragen aan diverse publicaties van deze organisaties. Ze brengt zakelijke en praktische kennis in vanuit het internationale zakenleven, onderhoudt goede contacten met grote accountantskantoren, niet-gouvernementele organisaties en opstellers van standaarden, en voert relevant onderzoek uit op dit gebied.

Dr. Raymond Zaal MBA

Raymond Zaal studeerde chemische technologie (HTS) en bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de University of Rochester, NY, USA. Sinds 1997 is hij werkzaam in het hoger onderwijs en als management consultant. In 2012 promoveerde hij in de bedrijfsethiek aan Universiteit Nyenrode. Momenteel is Raymond Zaal als assistent professor verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn onderzoek richt zich op de relatie tussen specifieke organisatiekenmerken en de integriteit van medewerkers om zo te komen tot instrumenten die de integriteit van medewerkers kunnen verbeteren en waarborgen.

Frank VanClay

Frank Vanclay is hoogleraar Culturele Geografie binnen de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Frank is van oorsprong Australisch en is een toegepaste onderzoeker die graag een praktische bijdrage wil leveren door het beleid en de praktijk binnen organisaties te beïnvloeden. Als leidende autoriteit op het gebied van sociale impact analyse probeert hij ervoor te zorgen dat sociale kwesties adequaat worden overwogen, en potentiële issues voor belanghebbenden tot een minimum worden gebracht. Door de projectcyclus vanaf het begin te verbeteren, kunnen alle belanghebbenden profiteren en kunnen bedrijven gedeelde waar den creeëren. Het meeste van zijn werk heeft te maken met grootschalige infrastructuur projecten, maar het idee achter sociale impact analyse is breed toepasbaar.

Prof. dr. Boudewijn de Bruin

Boudewijn de Bruin is hoogleraar financiële ethiek. De Bruin heeft bezoekersposities gehad in Cambridge en bij de Harvard Business School, en heeft consulting- en/of onderwijs-werkzaamheden verricht voor Achmea, Atradius, ING, PriceWaterhouseCoopers, de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, AOG School of Management, Comenius en Judge Business School (Cambridge). Met Alex Oliver (Cambridge) regisseert hij een groot project over vertrouwen in de financiële industrie. Hij is auteur van talrijke wetenschappelijke artikelen, en een monografie getiteld "Ethics and the Global Financial Crisis" (Cambridge University Press, 2015).

Prof. dr. Alan Muller

Alan Muller is werkzaam als hoogleraar International Management aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij doet onderzoek naar de intrinsieke en extrinsieke factoren achter 'corporate socially responsible behavior", in het bijzonder in een internationale context. Hij heeft ruime ervaring met het werken in multi-stakeholder consortia aan projecten op het gebied van corporate social responsibility, supply chains en partnerships tussen NGOs en bedrijven.

Prof. dr. Bert Scholtens

Bert Scholtens is honorair hoogleraar Economie en Duurzaamheid bij de afdeling Economics, Econometrics and Finance bij de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij hoogleraar Finance bij de School of Management van de University of Saint Andrews, Scotland, UK. Zijn onderzoek richt zich op Internationale Financiële intermediatie en Environmental Finance and Economics. Hij geeft onderwijs in portfolio management, corporate governance, en credit risk analysis en begeleidt zowel Bachelor als Master studenten tijdens het schrijven van hun these. Hij is onderdeel van het bestuur van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Dr. Miriam Wilhelm
Miriam is gepromoveerd aan de Freie Universität Berlin. Ze is universitair hoofddocent aan de vakgroep Global Economics & Management van de Rijksuniversiteit Groningen. Haar onderzoek is gericht op mondiale toeleveringsketens en behandelt onderwerpen als sociale audits, arbeidskwesties binnen toeleveringsketens en het aansturen van onderleveranciers. Ze heeft veel ervaring in veldonderzoek – zowel met interviews als enquêtes – binnen verschillende bedrijfstakken (elektronica, kleding, automobiel) en in opkomende markten.

Met haar onderzoek wil ze reële problemen uit de praktijk oplossen. Haar onderzoek wordt vaak uitgevoerd in samenwerking met bedrijven. Onlangs heeft ze een mixed methods-onderzoek gedaan naar de drijfveren voor het nemen van maatschappelijke en ecologische verantwoordelijkheid onder toeleveranciers van Philips in China.

Laatst gewijzigd:01 november 2018 09:34
printView this page in: English