Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum iGOROnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum iGOR

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Institute for Governance and Organizational Responsibility (iGOR)Over ons

Experts: Corporate Reporting

Maak kennis met onze experts

Prof. dr. D.A. (Dick) de Waard RA MA

Dick de Waard is als hoogleraar Auditing verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van Corporate Reporting; met name de verslaggeving over niet-financiële informatie. Hij is gepromoveerd op het Corporate Governance vraagstuk rondom duurzaamheid. Moment leidt hij het onderzoek naar de toepassing van de uitgebreide controleverklaring in verslaggeving door beursfondsen in Nederland en Engeland. Dick was eerder 35 jaar werkzaam bij EY Accountants.


Prof. dr. Nancy Kamp-Roelands

Nancy Kamp-Roelands is hoogleraar Non-Financial Information, Integrated Reporting & Assurance aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is daarnaast sinds 2000 werkzaam bij EY, tegenwoordig als associate partner Climate Change and Sustainability Services in Nederland. Van 2013 tot 2016 was ze tevens Deputy Director voor de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) bij de International Federation of Accountants in New York. Nancy is haar hele carrière actief geweest binnen nationale en internationale organisaties op het gebied van duurzaamheid en integrated reporting en heeft bijgedragen aan diverse publicaties van deze organisaties. Ze brengt zakelijke en praktische kennis in vanuit het internationale zakenleven, onderhoudt goede contacten met grote accountantskantoren, niet-gouvernementele organisaties en opstellers van standaarden, en voert relevant onderzoek uit op dit gebied.    


Prof. Dr. Jim Emanuels

Jim Emanuels is hoogleraar Accounting Information Systems en gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van interne beheersing (internal control) in relatie tot strategische sturing. Jim is tevens partner en medeoprichter van de Tacstone groep, die zich richt op het verwerven en managen van belangen in nieuwe en doorstartende ondernemingen, en op het adviseren van organisaties bij transformaties en prestatieverbetering. Als adviseur ondersteunt Jim toezichthouders, bestuurders en managers onder andere bij het pragmatisch en effectief vormgeven van integraal risicomanagement. Hij vervult tevens een aantal toezichthoudende en adviserende functies.


Drs. F.H. (Feikje) van der Hoek RA

Feikje van der Hoek is als universitair docent werkzaam bij de Rijksuniversiteit Groningen. Tot 2016 werkte zij zeven jaar als accountant bij EY Accountants, waar zij actief was bij middelgrote ondernemingen en organisaties in de (semi)publieke sector. Feikje is betrokken bij het onderzoeksproject van de Rijksuniversiteit Groningen naar verslaggeving door beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en Engeland in relatie tot de nieuwe uitgebreide controleverklaring van de externe accountant.


Prof. dr. R.L (Ralph) ter Hoeven RA

Ralph ter Hoeven is hoogleraar Externe Verslaggeving bij de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij als partner verbonden aan Deloitte Accountants waar hij leiding geeft aan het IFRS Center of Excellence. Hij is betrokken bij de controle en advisering van een variëteit aan (multinationale) ondernemingen. Hij vertegenwoordigt Deloitte in meerdere overlegplatforms op het gebied van IFRS. Ralph treedt op als reviewer voor het MAB en hij is voorzitter van 'Het Jaar Verslagen', een jaarlijks onderzoeksproject naar de kwaliteit van financiële verslaggeving.


Drs. W (Wilfred) Kevelam RA

Wilfred Kevelam is als universitair docent verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft zich gespecialiseerd in externe verslaggeving. Vanuit deze rol voert hij onderzoek uit naar verslaggeving met een focus op de financiële sector. Hij is daarbij op zoek naar het raakvlak tussen financiële en niet-financiële informatie. Wilfred is als accountant-manager verbonden aan KPMG Accountants.


Dr. K (Kees) van Veen

Kees van Veen opereert op het snijvlak van praktijk en wetenschap. Hij heeft uitgebreide ervaring met onderzoek naar managementvraagstukken, zowel binnen de universiteit, als in opdracht van derden. Zijn persoonlijke en academische interesses zijn breed en variëren van Corporate Governance codes met zogeheten 'best practices', de samenstelling van raden waaronder internationalisering, recrutering van nieuwe leden, dynamiek binnen raden, zelf-evaluaties, beloningsvraagstukken zoals de WNT, en grensoverschrijdende 'old-boys-networks'.

Naast toegepast en fundamenteel onderzoek, heeft Kees van Veen uitgebreide ervaring op het terrein van training en opleiding.

Laatst gewijzigd:30 oktober 2018 13:30
printView this page in: English