Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Theology and Religious Studies Education Bachelor Contact and Information Voor leraren

Lespakket Dode Zeerollen voor vakdocenten

De Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen biedt naar aanleiding van de tentoonstelling in het Drents Museum een gratis lespakket aan over de Dode Zeerollen. Laat met dit kant en klare lespakket in drie lessen uw leerlingen kennis maken met de geheimen en historische betekenis van de Dode Zeerollen. Neem ze mee terug naar de turbulente tijd van Jezus: de opkomst van het Christendom, de Joodse opstand en de glorietijd van het Romeinse Rijk.

Het lespakket bestaat uit een instructie voor docenten, uit te delen opdrachtformulieren en drie powerpoints die u in de klas kunt gebruiken. Aan de hand van krantenknipsels, filmpjes en een vertaalde tekst uit de Dode Zeerollen collectie maakt u de betekenis van de geschriften en de historische context inzichtelijk.

Het lespakket is geschikt voor de VWO vakken:

  • Godsdienst / levensbeschouwing
  • Geschiedenis
  • Klassieke Talen
  • Maatschappijleer
  • Filosofie

Wilt u het lespakket ontvangen, vraag deze dan aan via het aanvraagformulier.

Expositie


Prof. dr. Mladen Popović, Directeur van het Qumran Instituut van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap te Groningen, was curator van deze bijzondere tentoonstelling (9 juli 2013 t/m 5 januari 2014). Het Qumran Instituut is, sinds haar oprichting in 1961, een van de belangrijkste internationale onderzoeksinstituten voor onderzoek naar de Dode Zeerollen en het (vroege) Jodendom.

Laatst gewijzigd:19 juli 2019 11:29