Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculty of Science and Engineering

Hoogleraar Niels Taatgen woe.avond 19.20 bij NPO2 over multitasken

25 februari 2015

Uitzending: woensdag 25 februari

in De Kennis van Nu, bij NPO2, 19.20 uur

Kun je nu wel of niet tegelijk autorijden en bellen? Mensen kunnen prima multitasken maar onder sommige omstandigheden niet.

Niels Taatgen, hoogleraar bij kunstmatige intelligentie, vertelt in het tv-programma De Kennis van Nu op 25 februari over zijn onderzoek naar welke omstandigheden dit zijn en waarom mensen zich laten verleiden tot multitasken.
Taatgen zit in de aansluitende radio-uitzending van 20.00 uur klaar om vragen van kijkers/luisteraars te beantwoorden.

Laatst gewijzigd:29 juni 2017 12:09
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 02 augustus 2018

  Zeer uitzonderlijk eiwit biedt mogelijkheden voor nieuwe antibiotica

  Een onderzoeksgroep van de RUG onder leiding van Dirk Slotboom heeft een bijzonder eiwit ontdekt dat mogelijk een grote rol kan spelen in de ontwikkeling van nieuwe antibiotica. De bevindingen zijn op 2 augustus gepubliceerd in het tijdschrift Nature...

 • 24 juli 2018

  De natuur weet antwoord

  Spreeuwen en mieren presteren met minimaal denkvermogen iets wat voor de slimste robots te ingewikkeld is: functioneren als een collectief. Daarom spiekt hoogleraar Ming Cao graag bij de natuur.

 • 23 juli 2018

  Drie jonge onderzoekers naar buitenlandse topinstituten met Rubicon-beurs

  Drie veelbelovende, pas gepromoveerde RUG-wetenschappers gaan dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) twee jaar onderzoek doen aan buitenlandse topinstituten. Het gaat om Mayra Diosa-Toro, Machteld...