Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering

Start-up Sustainable Buildings wint Pioneers-prijs

03 juni 2015

Het Sustainable Buildings project, een spin-off van de onderzoeksgroep Distributed Systems aan de Rijksuniversiteit Groningen, heeft de eerste prijs en de Community Award gewonnen tijdens het internationale Pioneers Festival in Wenen. Het Pioneers Festival is Europa s grootste conferentie voor start-ups. Het evenement trekt jaarlijks meer dan 2000 vertegenwoordigers van start-ups, bedrijven, investeerders en de media. De prijs die Sustainable Buildings heeft gewonnen bestaat uit een geldbedrag van 12.000 euro, een werkbezoek voor het team, een ontwerp voor hun visuele identiteit en sales support.

Het Sustainable Buildings team nam het voor de Community Award op tegen 150 start-ups met verschillende producten en diensten. De winnaar werd bepaald door het aantal stemmen die het algemeen publiek tien dagen lang via de Pioneers-website kon uitbrengen. Uiteindelijk won de start-up van Sustainable Buildings met 2130 stemmen, 600 meer dan de nummer twee.

Werkend prototype

Het belangrijkste doel van het Sustainable Buildings initiatief is om kantoorgebouwen energiezuiniger en dus duurzamer te maken. Hiervoor heeft het team een cloud-based softwareoplossing ontwikkeld die is gebaseerd op geavanceerde detectietechnologie. De eerste prototypes worden al gebruikt in de Bernoulliborg op de Zernike-campus van de universiteit, waar het energieverbruik is afgenomen doordat de verlichting, de pc s en andere apparaten door software worden geregeld.

Optimaal energieverbruik

De komende tijd gaat het team dit systeem uitbreiden zodat het de verwarming in het Heymans-gebouw van de universiteit kan besturen. Bovendien werkt het team aan een geavanceerde monitoring- en weergavefunctie waarmee facilitair managers het energieverbruik kunnen optimaliseren, de gebruikers van gebouwen bewuster worden gemaakt van hun energieverbruik, de werkomgeving beter kan worden aangepast aan individuele wensen, en het energieverbruik kan worden verminderd.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het team? Ga naar hun Facebook-pagina of website .

Interface of the system to end-users
Interface of the system to end-users
Laatst gewijzigd:07 augustus 2020 11:45
View this page in: English

Meer nieuws