Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Organisch chemicus Feringa ontvangt Cino del Duca-prijs

23 april 2012

Prof.dr. Ben Feringa ontvangt de Grand Prix scientifique Cino del Duca van 2012 voor zijn werk aan moleculaire machines en biologische nanomachines. De prijs bedraagt € 364.000 en is bedoeld om vervolgonderzoek te financieren en een of meer postdocs aan te stellen. De stichting die de prijs uitkeert steunt altijd ruimhartig wetenschappelijk onderzoek, met name biomedisch onderzoek, waaronder oncologie, biochemie en moleculaire genetica.

Simone and Cino del Duca Foundation

De Simone and Cino del Duca Foundation is een liefdadigheidsinstelling gevestigd in Parijs. De stichting werd in 1975 opgericht door Simone del Duca, weduwe van uitgeversmagnaat Cino del Duca, en levert belangrijke en substantiële steun aan de alfawetenschappen in Frankrijk en de geestewetenschappen overal ter wereld. Prof. Feringa neemt de prijs op 6 juni in ontvangst tijdens een ceremonie onder de Coupole (koepel) van het Institut de France.

Elektrisch aangedreven nanovoertuig

Het thema van de Grand Prix scientifique Cino del Duca van 2012 is moleculaire machines en biologische nanomachines, een vakgebied dat een breed spectrum beslaat: van de studie naar grote, natuurlijke macromoleculaire complexen die verantwoordelijk zijn voor de essentiële functies van cellulair leven, tot aan de ontwikkeling van nieuwe materialen en de bouw van synthetische moleculaire machines. De prijs wordt uitgereikt ter ere van originele werken op nanometrische schaal, op het raakvlak van de biologie en scheikunde. De prijs van 2012 wordt uitgereikt aan Ben Feringa voor zijn elektrisch aangedreven nanovoertuig.

Laatst gewijzigd:31 januari 2017 23:13
View this page in: English

Meer nieuws