Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Science and Engineering

FSE Learning Analytics team wins national prize in field of data science and AI in education

18 July 2022

Het FSE Learning Analytics-team heeft de leadership challenge gewonnen van de leergang ‘Leadership challenge met data analytics en AI in het hoger onderwijs’. Het team bestond uit Antonio Giuliani, Paula Mollema, Elly Jannink, Grietje Sulter en Jan-Willem Brijan. Het team van FSE sprong er met name uit omdat zij een werkend algoritme hadden in een zelfontworpen dashboard voor studieadviseurs. De prijs werd uitgereikt tijdens de laatste bijeenkomst van de leergang in de Euromast in Rotterdam.

De leergang werd georganiseerd door SURF en het Erasmus Center for Data Analytics. Teams van verschillende Nederlandse universiteiten gingen aan de slag met een praktijkcasus van de eigen organisatie, waarbij het hele pallet van data science aan bod kwam. Tijdens de laatste bijeenkomst gaven de teams een pitch over hun onderwijsconcept met AI. Een jury beoordeelde de resultaten op maatschappelijke impact, data science methoden, haalbaarheid en schaalbaarheid en presentatie.

Dashboard studieadviseurs

Het FSE-team bestond uit medewerkers met diverse achtergronden, waardoor zij in korte tijd een heel mooi concept konden ontwikkelen in de vorm van een dashboard voor studieadviseurs. Het team heeft bij de ontwikkeling enkele studieadviseurs ook echt betrokken en gaat dat komend academisch jaar nog meer doen. De jury was onder de indruk van het dashboard, de manier waarop dat tot stand is gekomen en de plannen voor verdere ontwikkelingen.

In gebruik in 2023

Komend collegejaar gaat het team hard aan de slag zodat het dashboard hopelijk in september 2023 in gebruik kan worden genomen. Daarnaast wil het team een dashboard voor en samen met studenten ontwikkelen. Dat dashboard kan studenten inzicht geven in hun studeren en studievoortgang.

Last modified:18 July 2022 12.27 p.m.
printView this page in: Nederlands

More news