Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Wijsbegeerte Organisatie Nieuws & Agenda Nieuws Nieuwsarchief

Han Thomas Adriaenssen gekozen als nieuw lid van De Jonge Akademie

14 november 2017
Han Thomas Adriaenssen

Han Thomas Adriaenssen is door De Jonge Akademie verkozen tot nieuw lid. De Faculteit Wijsbegeerte is daarover zeer verheugd.

De Jonge Akademie (DJA) is een platform binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) met jonge topwetenschappers die een vernieuwende visie hebben op wetenschap en wetenschapsbeleid. De Akademie organiseert inspirerende activiteiten voor verschillende doelgroepen op het gebied van wetenschap en maatschappij en interdisciplinariteit. Elk jaar kiest DJA tien nieuwe leden uit onderzoekers die minder dan 10 jaar geleden zijn gepromoveerd. Het lidmaatschap duurt vijf jaar.

Han Thomas Adriaenssen (1985) is een van de meest getalenteerde jonge filosofen van Nederland. Hij schreef onder andere een boek over de Middeleeuwse wortels van het denken van René Descartes. Ook gaf hij lezingen over het belang om niet alleen naar grote filosofen te kijken, maar ook naar de minder bekende denkers. Han Thomas Adriaenssen werd drie keer tot docent van het jaar gekozen bij de Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde naast filosofie ook Russisch en Italiaans en onderhoudt intensief contact met middelbare scholen en hun filosofiedocenten. Han Thomas Adriaenssen is sinds 2016 lid van de Young Academy Groningen, waar hij zich bezighoudt met onder meer wetenschapsbeleid en het stimuleren van interdisciplinaire onderzoeksprojecten. Hij hoopt bij De Jonge Akademie ook landelijk te kunnen bijdragen aan deze thema’s. Hij publiceerde recentelijk Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes bij Cambridge University Press. Meer over Han Thomas Adriaenssen in deze Research Minute video

Han Thomas Adriaensen is ook lid van de Young Academy Groningen (YAG), een platform van talentvolle jonge onderzoekers aan de RUG dat wetenschappers van verschillende vakgebieden wil verenigen. Samen brengen ze advies uit aan de universiteit over onderzoeksbeleid en organiseren ze publieksactiviteiten om de band tussen wetenschap en maatschappij te versterken.

De officiële installatie van de nieuwe leden vindt op 26 maart 2018 plaats.


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:22 juli 2022 16:00
View this page in: English

Meer nieuws