Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit WijsbegeerteOnderwijsIntroductie voor Nederlandstalige studiekiezers

Een Dag Student Filosofie

Bij Een Dag Student van de Faculteit Wijsbegeerte volg je college alsof je al een filosofiestudent bent.

Je gaat om 9.00 uur samen met alle eerstejaars studenten naar een regulier hoorcollege. Aansluitend is er, van 11.00 tot 13.00 uur een werkcollege. Daarin bespreek je de stof van het hoorcollege en de teksten die in het hoorcollege centraal staan. De werkcolleges worden begeleid door de docent van het vak en door student-assistenten (ouderejaars studenten die speciaal voor dit vak zijn aangesteld als werkcollegedocent).

In de week voorafgaand aan de dag dat je komt, sturen we je de teksten en bijbehorende leesvragen ter voorbereiding van het college. We gaan er natuurlijk niet van uit dat je alles begrepen hebt, maar zo krijg je wel een indruk van hoe het is om een dag filosofie te studeren!

Na afloop van het college krijg je een lunch aangeboden met de andere deelnemers van Een Dag Student Filosofie, een paar huidige eerstejaars filosofiestudenten en de studieadviseur en dan kun je hen vragen stellen over de inhoud van de studie, het programma en alles wat je verder wilt weten over filosofie studeren aan de RUG.

Data voor Een Dag Student Filosofie najaar 2018
  • Donderdag 22 november
  • Donderdag 29 november
  • Donderdag 6 december
Data voor Een Dag Student Filosofie voorjaar 2019
  • Donderdag 7 februari
  • Donderdag 14 februari
  • Donderdag 21 februari
  • Donderdag 14 maart
Aanmelden (uiterlijk tien dagen van tevoren)

Je kunt alleen meedoen met Een Dag Student als je je hebt aangemeld. De aanmelding staat open tot tien dagen van tevoren, dus meld je op tijd aan! Voor donderdag 22 november kun je je dus t/m zondag 11 november aanmelden, voor 29 november: t/m zondag 18 november; enz. Meld je ook af, als je toch niet kunt komen! Aanmelden

Locatie

De Faculteit Wijsbegeerte is elke werkdag geopend vanaf 8.30 uur. Het adres is:

Oude Boteringestraat 52
9712 GL Groningen
Faculteit Wijsbegeerte in Google maps

De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw, via de naastgelegen steeg. Het hoorcollege is in zaal Omega. Zaal Omega vind je aan het eind van de gang rechts. Je wordt verwelkomd door de studieadviseur. Voor het werkcollege wordt de groep meestal opgedeeld in kleinere groepjes, en dan verhuis je met jouw groepje naar een kleinere zaal.

Vragen en afmeldingen

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd de contactpersoon voor Een Dag Student Filosofie mailen.

We wensen je een leuke dag!

Laatst gewijzigd:10 januari 2019 14:30
printView this page in: English