Skip to ContentSkip to Navigation
Education Bachelor's Nederlandse studenten Studiekeuze en voorlichting Voor ouders

Voorlichtingsmiddag voor ouders/verzorgers van aankomende studenten

Een kennismaking met de toekomstige leeromgeving van uw kind
Datum
Tijd
Plaats
14 juni 2025
13:30 - 17:30 uur
Academiegebouw

Voorlichtingsmiddag voor ouders/verzorgers van aankomende studenten

Ouders/verzorgers van studiekiezers hebben vaak veel vragen over alles wat met studeren aan een universiteit te maken heeft. Om die vragen te beantwoorden en om u in de gelegenheid te stellen een indruk te krijgen van de RUG en studeren in de stad Groningen organiseren we deze voorlichtingsmiddag. Voor alle duidelijkheid: het is een algemene voorlichtingsmiddag over studeren in Groningen. Het gaat niet over de inhoud van de opleidingen die de RUG aanbiedt.

Voor wie is deze voorlichtingsmiddag?

Deze voorlichtingsmiddag is bedoeld voor ouders/verzorgers van scholieren die in 5 of 6 vwo zitten en overwegen of al hebben besloten om aan de Rijksuniversiteit Groningen te gaan studeren.

NB: Deze voorlichtingsmiddag is dus niet bedoeld voor de scholieren zelf, voor hen hebben we andere voorlichtingsevenementen zoals de Bachelor Open Dag.

Programma

Het programma begint met een plenaire lezing, waarin studieadviseurs en studenten vertellen over de universiteit, studiekeuze, studeren en studiebegeleiding. Na deze lezing kunt u kiezen uit verschillende activiteiten; lezingen en presentaties over studiegerelateerde onderwerpen, rondleidingen en een inloopspreekuur van studentendecanen.

Reminderservice

Wilt u een e-mail ontvangen zodra u zich kunt aanmelden voor deze voorlichtingsmiddag? Laat dan uw gegevens achter via onderstaande knop.

Let op: ernstige verkeershinder stad Groningen

Groningen is momenteel erg slecht bereikbaar met de auto. Kijk vooraf goed op de website Groningen Bereikbaar en kies voor het openbaar vervoer, parkeer uw auto op een P&R-terrein aan de rand van de stad en reis verder per bus of kom indien mogelijk op de fiets! Vanaf station Groningen loopt u in tien minuten naar het Academiegebouw.

Brochure voor ouders/verzorgers

Alvast meer lezen over het kiezen van een studie en studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen? Vraag dan onze voorlichtingsbrochure aan.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact op met de Rijksuniversiteit Groningen, Team Studievoorlichting & Evenementen, e-mail: studiekiezers rug.nl

Laatst gewijzigd:25 juni 2024 10:40