Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieVideodienstCollegeregistratie

Veelgestelde vragen

Acute problemen

In geval van acute problemen bij een opname kunt u contact opnemen met de noodtelefoon van de videodienst (050 363) 2200.

Problemen met het ontsluiten van video's

1. Hoe kan het dat mijn video niet in Nestor verschijnt?
Dit kan meerdere redenen hebben. Controleer eerst of in de Nestorcursus een ''P2Go List'' of ''P2Go Item'' is aangemaakt. Als dit niet het geval is, dient u een ''P2Go List'' of ''P2Go Item'' aan te maken. Indien er al wel een ''P2Go list of ''P2Go item'' is aangemaakt, kan het zijn dat uw video niet de juiste gegevens bevat waardoor hij voor u nog niet beschikbaar is. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de videodienst (tel: 050 363 8282 of email: video@rug.nl).

2. Hoe plaats ik enkele video’s in plaats van alle opnames in Nestor?
Hiervoor kunt u een ''P2Go Item'' selecteren in plaats van een ''P2Go List''.

3. Hoe verwijder ik een video?
De regels voor het verwijderen van opnames verschillen per faculteit. Voor meer informatie kunt u daarom contact opnemen met de video contactpersoon van uw faculteit (zie Bij wie moet ik zijn?).

4. Hoe kan het dat de videocolleges niet afspelen?
Als een college opgenomen wordt, moet deze eerst omgezet worden naar een gangbaar formaat zodat de opname compatibel is met iedere browser. Dit proces, genaamd transcoderen, kan in extreme gevallen tot 12 uur duren. Wanneer u het college gelijk na afloop wilt checken, probeer de opname dan af te spelen in Internet Explorer.

5. Kan ik een opname later beschikbaar maken?

Ja, dit kan. Bij het aanmaken van een P2Go-item of list in Nestor kunt u tijdsrestricties toevoegen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de opname slechts gedurende een kleine periode (zoals een week) beschikbaar te maken, of juist pas 2 weken voor het tentamen.

6. Kan ik opnames ook voor een beperkt aantal studenten beschikbaar maken?

Ja, door middel van een zogenaamde 'Adaptive Release' (Adaptieve inhoud) kunt u verschillende studenten of groepen toegang geven tot een P2Go-list of item. Uitsluitend deze studenten of studenten die lid zijn van de betreffende groep(en) kunnen dan de opnames bekijken.

7. Hoe lang duurt het voordat mijn video op Nestor verschijnt?

Een opname verschijnt na afloop van het college binnen 10 minuten op Nestor. Echter is de opname in eerste instantie alleen af te spelen in Internet Explorer. Pas na een aantal uur (dit kan tot 12 uur oplopen in extreme gevallen) is de video ook in andere browsers zoals Chrome of Safari beschikbaar.

Overige vragen

Komt u er desondanks toch niet uit of heeft u overige vragen? Neem dan contact op met de videodienst (tel: 050 363 8282 of email: video@rug.nl). Als uw probleem een opname betreft vermeldt dan alstublieft altijd de cursuscode en datum om verwarring te voorkomen.

Laatst gewijzigd:22 maart 2017 17:34
printView this page in: English