Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenCentrum voor Informatie TechnologieVideodienstCollaboration

Hoe maak ik gebruik van videocollaboration?

Om van videocollaboration gebruik te maken zijn een webcam en software nodig. Veel laptops en tablets hebben al een webcam ingebouwd, voor computers zijn Logitech webcams aan te raden. Deze werken automatisch met de universitaire werkplek.

Tools

Zoals al uit de voorbeelden bleek, is er een groot aantal tools voor videocollaboration. Welke tool het beste gebruikt kan worden, is afhankelijk van uw intentie.

Virtueel klaslokaal

Voor een virtueel klaslokaal zijner een aantal opties, afhankelijk van het aantal studenten en of deze wel of niet aan de RUG studeren.

Blackboard collaborate is uitermate geschikt als u een virtueel klaslokaal op wil zetten binnen een Nestorcursus. Studenten kunnen samenwerken of u kunt een vraag- en antwoordsessie opzetten.

BlueJeans is een virtuele vergaderzaal. Studenten en externen kunnen via de browser op ieder gewenst apparaat toegang krijgen, en er is dus geen student of docent-account van de RUG nodig. BlueJeans is alleen beschikbaar op aanvraag.

Vergadering/overleg

Voor een vergadering of een overleg zijn externe tools zoals Skype en Google Hangouts de meest voor de hand liggende mogelijkheden. Voor Google Hangouts kunt u uw docenten- of studentenmail van de RUG gebruiken. Een handleiding van beide tools zijn beschikbaar op respectievelijk https://www.skype.com/nl/ en https://hangouts.google.com/.

Als uit bovenstaande niet duidelijk wordt welke oplossing voor u geschikt is of u zoekt advies op maat neem dan contact op met video@rug.nl (tel 050 363 8282).

Laatst gewijzigd:22 maart 2017 17:34
printView this page in: English