Skip to ContentSkip to Navigation
Expertisecentrum CIBIFOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Expertisecentrum CIBIF

Faculteit Economie en Bedrijfskunde
Centre of Expertise CIBIF

Nederlandse beleggingsfondsen laten goede resultaten zien in afgelopen kwartaal

10 juli 2017

In het afgelopen kwartaal hebben de beleggingsfondsen in het CIBIF universum die in Nederlandse aandelen beleggen gemiddeld een rendement laten zien van zo'n 2,9% (ongever 12% op jaarbasis). Daarmee laten deze beleggingsfondsen de andere groepen ruimschoots achter. Terwijl beleggingsfonsen gericht op Europa met 1,4% genoegen moesten nemen hadden de overige beleggers het veel moeilijker. Met name de fondsen gericht op Noord Amerika moesten gemiddeld zo'n 3,8% inleveren.

Het volledige rapport is op de CIBIF website beschikbaar. De gedetailleerde gegevens per beleggingsfonds zijn beschikbaar in de top 100 van beleggingsfondsen in het weekblad Elsevier.

Laatst gewijzigd:13 december 2017 14:05
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...