Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân

Wanneer:do 18-10-2018 19:30 - 22:00
Waar:De Kanselarij, Turfmarkt 11, Leeuwarden

UPDATE: Deze lezing is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk

Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân en NHL Stenden Hogeschool organiseren:

Hoe word ik een onafhankelijk denker?

Ionica Smeets (Foto: Ype Driessen)

Uit een brei van informatie de waarheid halen en als kers op de taart tot nieuwe inzichten te komen, is een hele uitdaging. Is het onderzoek waarover je laatst las op NU.nl waar? Kunnen getallen liegen? Hoe kom je tot nieuwe ideeën? Ionica Smeets is hoogleraar wetenschapscommunicatie aan de Universiteit van Leiden, schrijft columns voor de Volkskrant en presenteert de Nationale Wetenschapsquiz. Ze brak door met de blog wiskundemeisjes en stapte na een promotie in de wiskunde over naar wetenschapscommunicatie. Op 18 oktober vertelt zij in De Kanselarij over kijken naar informatie en hoe je vrij kunt zijn in je denken door jezelf beperkingen op te leggen waardoor je tot nieuwe inzichten komt.

Locatie: De Kanselarij, Turfmarkt 11 Leeuwarden
Programma:
19.30 Inloop
20.00 Lezing Ionica Smeets
21.00 Muziek
UPDATE: Deze lezing is volgeboekt, aanmelden is niet meer mogelijk

Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van Studium Generale Leeuwarden. Benieuwd welke lezingen we nog meer organiseren? Kijk op www.sgleeuwarden.nl.