Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Office GroningenOrganisatie

Medewerkers

De Green Office bestaat uit 4 student-assistenten en één coördinator. Het adviesbureau is de Taakgroep Green University. Om de ambities op gebied van duurzaamheid beter te kunnen monitoren is in 2014 deze Taakgroep ingesteld. De activiteiten van de Green Office dragen bij aan het behalen van deze ambities.

Voor onze projecten werken we vaak samen met studenten organisaties, medewerkers en externe partijen. Daarnaast vertrouwen we op de ondersteuning van vrijwilligers.

Agnes Schiphof

Agnes Schiphof
Ik ben de coördinator van de Green Office! Mijn achtergrond is in International Communication en International Citizenship Education. Ik wil graag mensen motiveren en inspireren om duurzamere keuzes te maken. Waarbij duurzaamheid niet alleen gaat over het milieu maar ook over mensen en dieren. Duurzaamheid wordt door mensen vaak ervaren als een groot en zwaar onderwerp. Mensen voelen zich vaak overweldigd door de problemen. De uitdaging zit in mensen laten zien dat de keuzes die ze maken - maakt niet uit hoe klein - een verschil maken en een positieve invloed kunnen hebben. Als coördinator bij de Green Office hoop ik een positieve impact te maken en anderen te inspireren om dit ook te doen!

Projecten: Green ICT, Sustainability Ambassadors, Communicatie, Lezingen, Excursies, Mythbusters Course, Health Week
Contact: a.schiphof@rug.nl

Leander van der Wal

Leander van der Wal
Met trots kan ik vertellen dat ik al vanaf het begin werkzaam ben bij de Green Office. In de jaren dat ik hier werk heb al veel over het brede thema ‘duurzaamheid’ geleerd. Vanuit mijn bedrijfskundige master specialiseer ik me in innovatie management. Vanuit deze expertise werk ik graag aan projecten waarbij ik bedrijfsmatige activiteiten kan verduurzamen of gedragsverandering binnen de RUG teweeg kan brengen op een innovatieve manier. Graag werk ik samen met andere organisaties om gezamenlijk het doel van een duurzame maatschappij en universiteit te verwezenlijken.

Projecten: Green ICT, Mobiliteit, Aanbestedingen, Duurzame Bedrijfsvoering, Contactpersoon Universiteitsraad
Contact: l.van.der.wal@rug.nl

Puck Brouwers

Puck Brouwers
Ik ben Puck en ik studeer IBIO (Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie) en Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast student ben ik ook actief bij studenten moestuinvereniging Frankville. Ik werk bij de Green Office omdat ik wil helpen duurzaamheid op de kaart te zetten binnen de universiteit. Door aan duurzaamheid gerelateerde projecten en activiteiten op te zetten hoop ik bewustzijn te creëren bij studenten en medewerkers van de RUG. Ik ben geïnteresseerd in maatschappelijk-sociale vraagstukken en hoe duurzaamheid kan bijdragen aan een betere leefomgeving en kwaliteit van leven.

Projecten: Sustainable Experience, Communicatie, Lezingen, Excursies, Digitale Vormgeving
Contact: p.brouwers@rug.nl

Joey Koning

Joey Koning
Als student planologie word ik getraind om met één oog de toekomst in te kijken, waar klimaatverandering en duurzaamheid een grote rol spelen. Jan Terlouw kon het laatst zo mooi verwoorden: wij als jongeren hebben het meeste belang bij een schone en leefbare wereld, wat het juist zo belangrijk maakt studenten bewust te maken over klimaatverandering. Daarom hoop ik bij de Green Office de stap te kunnen maken waarin studenten niet langer vragen wat duurzaamheid betekent, maar zich juist gaan richten op hoe ze dat aan kunnen pakken om onze toekomst te verzekeren.

Projecten: Sustainability Ambassadors, Inventaris Duurzaam Onderzoek, Enquête Duurzaamheid, Kantoorplant, Nacht van de Nacht
Contact: joey.koning@rug.nl

Hylke
Hylke

Hylke Poorting
Hallo! Ik ben Hylke, 24 jaar oud en student Technology and Operations Management. Mijn doel voor aankomend jaar is om meer kansen rondom duurzaamheid voor studenten te genereren. Iedereen wil het meeste uit zijn studie en het studentenleven halen. Het zou daarom voor iedereen mogelijk moeten zijn zich ook in het thema duurzaamheid te kunnen ontwikkelen.

Contact: h.p.m.poorting@rug.nl

Micha
Micha

Micha Klaarenbeek
Van jongs af aan vroeg ik mij al af hoe processen en producten verduurzaamd kunnen worden zodat zij minder negatieve effecten hebben op het milieu. Dat was voor mij de reden om de Bachelor Milieukunde te kiezen. Na het afronden van de Bachelor heb ik voor ongeveer twee jaar gereisd en gewerkt, waarna ik heb besloten om verder te studeren met de master Energy and Environmental Science. De transitie naar een duurzamere wereld is complex, een mooie quote uit een recente aflevering van Game of Thrones: “People's minds aren't made for problems that are that large” - Tyrion Lannister. Gelukkig zijn er talloze manieren om ook op kleine schaal te verduurzamen!  Ik hou ervan om mensen te inspireren over duurzaamheid en hen te helpen met het creëren van (duurzame) oplossingen. Bij de Green Office hoop ik studenten en de universiteit een stap verder te helpen richting een duurzame studentenstad.

Contact: m.c.klaarenbeek@rug.nl
Laatst gewijzigd:24 november 2017 15:00
printOok beschikbaar in het: English