Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office GroningenOrganisatie

Medewerkers

De Green Office student team bestaat uit 5 student-assistenten en één coördinator. Het adviesbureau is de Taakgroep Duurzaamheid. Om de ambities op gebied van duurzaamheid beter te kunnen monitoren is in 2014 deze Taakgroep ingesteld. De activiteiten van de Green Office dragen bij aan het behalen van deze ambities.

Voor onze projecten werken we vaak samen met studenten organisaties, medewerkers en externe partijen. Daarnaast vertrouwen we op de ondersteuning van vrijwilligers.

Agnes Schiphof

Agnes Schiphof
Ik ben de coördinator van de Green Office! Mijn achtergrond is in International Communication en International Citizenship Education. Ik wil graag mensen motiveren en inspireren om duurzamere keuzes te maken. Waarbij duurzaamheid niet alleen gaat over het milieu maar ook over mensen en dieren. Duurzaamheid wordt door mensen vaak ervaren als een groot en zwaar onderwerp. Mensen voelen zich vaak overweldigd door de problemen. De uitdaging zit in mensen laten zien dat de keuzes die ze maken - maakt niet uit hoe klein - een verschil maken en een positieve invloed kunnen hebben. Als coördinator bij de Green Office hoop ik een positieve impact te maken en anderen te inspireren om dit ook te doen!

Projecten: Green ICT, Sustainability Ambassadors, Communicatie, Lezingen, Excursies, Mythbusters Course, Health Week
Contact: a.schiphof@rug.nl

Leander van der Wal

Leander van der Wal
Met trots kan ik vertellen dat ik al vanaf het begin werkzaam ben bij de Green Office. In de jaren dat ik hier werk heb al veel over het brede thema ‘duurzaamheid’ geleerd. Vanuit mijn bedrijfskundige master specialiseer ik me in innovatie management. Vanuit deze expertise werk ik graag aan projecten waarbij ik bedrijfsmatige activiteiten kan verduurzamen of gedragsverandering binnen de RUG teweeg kan brengen op een innovatieve manier. Graag werk ik samen met andere organisaties om gezamenlijk het doel van een duurzame maatschappij en universiteit te verwezenlijken.

Projecten: Green ICT, Mobiliteit, Aanbestedingen, Duurzame Bedrijfsvoering, Contactpersoon Universiteitsraad
Contact: l.van.der.wal@rug.nl

Puck Brouwers

Puck Brouwers
Ik ben Puck en ik studeer IBIO (Internationale Betrekkingen en Internationale Organisatie) en Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik werk bij de Green Office omdat ik wil helpen duurzaamheid op de kaart te zetten binnen de universiteit. Door aan duurzaamheid gerelateerde projecten en activiteiten op te zetten hoop ik bewustzijn te creëren bij studenten en medewerkers van de RUG. Ik ben geïnteresseerd in maatschappelijk-sociale vraagstukken en hoe duurzaamheid kan bijdragen aan een betere leefomgeving en kwaliteit van leven.

Projecten: Sustainable Experience, Communicatie, Lezingen, Excursies, Digitale Vormgeving
Contact: p.brouwers@rug.nl

Joey Koning

Joey Koning
Als student planologie word ik getraind om met één oog de toekomst in te kijken, waar klimaatverandering en duurzaamheid een grote rol spelen. Jan Terlouw kon het laatst zo mooi verwoorden: wij als jongeren hebben het meeste belang bij een schone en leefbare wereld, wat het juist zo belangrijk maakt studenten bewust te maken over klimaatverandering. Daarom hoop ik bij de Green Office de stap te kunnen maken waarin studenten niet langer vragen wat duurzaamheid betekent, maar zich juist gaan richten op hoe ze dat aan kunnen pakken om onze toekomst te verzekeren.

Projecten: Sustainability Ambassadors, Inventaris Duurzaam Onderzoek, Enquête Duurzaamheid, Kantoorplant, Nacht van de Nacht
Contact: joey.koning@rug.nl

Hylke
Hylke

Hylke Poorting
Hallo! Ik ben Hylke, 24 jaar oud en student Technology and Operations Management. Mijn doel voor aankomend jaar is om meer kansen rondom duurzaamheid voor studenten te genereren. Iedereen wil het meeste uit zijn studie en het studentenleven halen. Het zou daarom voor iedereen mogelijk moeten zijn zich ook in het thema duurzaamheid te kunnen ontwikkelen.

Contact: h.p.m.poorting@rug.nl

Micha
Micha

Micha Klaarenbeek
Van jongs af aan ben ik al geïntrigeerd over de wijze waarop mens en natuur met elkaar omgaan. Ik kwam er helaas al snel achter dat in de huidige maatschappij, de natuur een hoge prijs betaald voor onze economische groei. Dit was voor mij de reden om energie en milieukunde te gaan studeren, waarin de hoofdvraag luidt: Hoe kunnen mens en natuur samenwerken richting duurzame groei? Mijn interesses liggen in duurzame energie en circulaire economie. Bij Green Office hoop ik studenten en de universiteit zelf te pushen richting meer duurzame keuzes/acties.

Contact: m.c.klaarenbeek@rug.nl

Dick Jager
Dick Jager

Dick Jager

d.jager@rug.nl

Programmamanager & projectleider Planet - bedrijfsvoering

T: 050 363 4575

M: 06 394 064 28

Duurzame tip: Gebruik led-verlichting in je huis! Een kleine moeite, veel beter voor het milieu.

Sander Dijkstra
Sander Dijkstra

Sander Dijkstra

Coordinator mobiliteit

sander.dijkstra@rug.nl

T: 050 363 2383

M: 0611143686

Duurzame tip: Pak de fiets! Ook al is het maar een paar dagen per week, of vanaf de P&R. Duurzamer, gezonder, goedkoper, en minder files om de stad.

Marijke Nieborg
Marijke Nieborg

Marijke Nieborg

Projectleider Performance - duurzaam onderwijs en onderzoek

marijke.nieborg@rug.nl

Duurzame tip: Eet vaker plantaardig!

Ruth van der Walle
Ruth van der Walle

Ruth van der Walle

Projectleider People - duurzame inzetbaarheid

r.k.van.der.walle@rug.nl

T: 050-3635310

M: 681521313

050-3635313 (secretariaat)

Duurzame tip: Wil je duurzaam (inzetbaar) blijven volg dan een opleiding of doe een cursus bij Balans of de SPR.

Geerte de Jong
Geerte de Jong

Geerte de Jong

Communicatie

g.c.de.jong@rug.nl

050 363 8358

Duurzame tip: Soms kun je iets veranderen in je leven waardoor je duurzamer, gezonder en leuker leeft. Een win-win combinatie! Wat kun jij veranderen?

Laatst gewijzigd:09 mei 2018 14:50
printOok beschikbaar in het: English