Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Een huis delen: hoe hou je het leuk?

13 januari 2016

Steeds vaker kiezen mensen van uiteenlopende leeftijden ervoor om woonruimte te delen. Bijvoorbeeld in studentenhuizen, woongroepen voor ouderen of een gelegaliseerd kraakpand. Zo verhuurt de Groningse woningcoöperatie Nijestee ongeveer twintig panden waar mensen zonder familiebanden samen wonen of voorzieningen delen. Het leven in een woongroep heeft voor- en nadelen, dus hoe zorg je ervoor dat het onderling gezellig blijft? Op welke manier worden de voordelen realiteit en blijven de nadelen beperkt? Onderzoeker Marc Pauly van het Kenniscentrum Filosofie ontwikkelde samen met Nijestee en CareX een handleiding voor wonen in een woongroep.

Meer informatie

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:21
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 28 november 2017

  ERC-beurzen helpen drie RUG-wetenschappers naar de top

  Drie onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een ERC Consolidator Grant toegekend gekregen. Het gaat om Catarina Dutilh Novaes, Ming Cao en Syuzanna R. Harutyunyan. De European Research Council (ERC) kent deze persoonsgebonden subsidies...

 • 15 november 2017

  RUG beste brede klassieke universiteit van Nederland

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Nederlandse Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding. In de lijst van Beste Universiteiten staat de universiteit van het Noorden in de categorie...

 • 13 november 2017

  Twee RUG-onderzoekers treden toe tot ​D​e Jonge Akademie

  Twee jonge wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen zijn toegelaten tot De Jonge Akademie: Han Thomas Adriaenssen en Bettina Reitz-Joosse.