Over onsNieuws en agendaNieuws

Een huis delen: hoe hou je het leuk?

13 januari 2016

Steeds vaker kiezen mensen van uiteenlopende leeftijden ervoor om woonruimte te delen. Bijvoorbeeld in studentenhuizen, woongroepen voor ouderen of een gelegaliseerd kraakpand. Zo verhuurt de Groningse woningcoöperatie Nijestee ongeveer twintig panden waar mensen zonder familiebanden samen wonen of voorzieningen delen. Het leven in een woongroep heeft voor- en nadelen, dus hoe zorg je ervoor dat het onderling gezellig blijft? Op welke manier worden de voordelen realiteit en blijven de nadelen beperkt? Onderzoeker Marc Pauly van het Kenniscentrum Filosofie ontwikkelde samen met Nijestee en CareX een handleiding voor wonen in een woongroep.

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:21
printOok beschikbaar in het: English