Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuws

Een huis delen: hoe hou je het leuk?

13 januari 2016

Steeds vaker kiezen mensen van uiteenlopende leeftijden ervoor om woonruimte te delen. Bijvoorbeeld in studentenhuizen, woongroepen voor ouderen of een gelegaliseerd kraakpand. Zo verhuurt de Groningse woningcoöperatie Nijestee ongeveer twintig panden waar mensen zonder familiebanden samen wonen of voorzieningen delen. Het leven in een woongroep heeft voor- en nadelen, dus hoe zorg je ervoor dat het onderling gezellig blijft? Op welke manier worden de voordelen realiteit en blijven de nadelen beperkt? Onderzoeker Marc Pauly van het Kenniscentrum Filosofie ontwikkelde samen met Nijestee en CareX een handleiding voor wonen in een woongroep.

Meer informatie

Video's RUG

Het online videomagazine Unifocus belicht wekelijks onderwerpen die annex zijn met de Rijksuniversiteit Groningen, op het gebied van onderzoek (en samenleving), studentenleven, onderwijs, beleid en internationalisering. Eerdere afleveringen en andere video's staan in onze videoportal.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:21
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 10 december 2018

  JHP prijs voor Han Thomas Adriaenssen

  Han Thomas Adriaenssen heeft met zijn boek Representation and Scepticism from Aquinas to Descartes (Cambridge University Press) de JHP prijs voor het beste boek over de geschiedenis van de filosofie gewonnen.

 • 04 december 2018

  Botsen op de sociale snelweg

  Zwarte Piet, de Oostvaardersplassen, genderkwesties...de maatschappelijke discussies vliegen ons om de oren en elk jaar lijken de standpunten zich te verharden. We bevinden ons in het onderzoeksveld van Frank Hindriks, hoogleraar Ethiek, Sociale en...

 • 15 november 2018

  Opnieuw dubbele topscore voor filosofie in Groningen

  De Faculteit Wijsbegeerte van de Rijksuniversiteit Groningen staat met een totaalscore van 80 punten voor de bacheloropleiding Filosofie en 76 punten voor Filosofie van een Bepaald Wetenschapsgebied opnieuw op de eerste plaats in de Keuzegids Universiteiten...