Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Werken bij de RUG Op zoek naar een PhD positie

Wat biedt de RUG PhD kandidaten?

Welkom in onze academische gemeenschap!

De RUG stimuleert (informele) samenwerking, zowel binnen je eigen vakgroep, als daarbuiten. Er heerst een open en innovatieve sfeer. Je werkt samen met collega’s uit verschillende disciplines, vanuit verscheidene invalshoeken en met diverse doelgroepen bijvoorbeeld studenten. Er is veel ruimte om andere collega´s te ontmoeten. Dit maakt het werken bij de RUG ook een sociale ontmoetingsplaats waar veel verschillende mensen samenkomen.

De RUG kent ook vele gemeenschappen waarin medewerkers samenkomen, zowel op formele als informele wijze. Voor PhD studenten is er bijvoorbeeld GOPHER, Groningen Organisation for PhD Education and Recreation. Je ontmoet jouw collega's daarnaast ook bij bijvoorbeeld het ACLO Sportcentrum, Cultureel centrum USVA en natuurlijk in en rondom onze bruisende stad: Groningen.

Werk en wonen

Werken in Groningen is werken in een bruisende (studenten) stad in een groene omgeving. Groningen is goed te bereizen vanaf de randstad/ Schiphol-airport (ca. 2 uur met de trein), en Groningen biedt mogelijkheden tot ruim wonen, zowel in de stad als daarbuiten.

In Groningen is een International School voor schoolgaande kinderen (primair en secundair onderwijs) waar Engelstalig onderwijs wordt aangeboden.

Werk en privé

De RUG vindt het belangrijk dat medewerkers een goede balans hebben tussen hun werk en hun privé situatie, we zijn een inclusieve academische gemeenschap voor iedereen. Een aantal zaken dragen hieraan bij:

  • Als promovendus beheer je, je eigen agenda, je hebt veel autonomie om je tijd zelf in te delen zoals dat bij jou past. Vanaf een andere locatie werken dan je universitaire werkplek is vanzelfsprekend mogelijk met behulp van onze digitale werkomgeving.
  • Als medewerker van de RUG heb je recht op betaald en/of onbetaald ouderschapsverlof, en kan je in aanmerking komen voor een sabbatical of bijzonder zorgverlof.
  • Tot slot kan de RUG ook hulp bieden aan jouw partner bij het vinden van een baan in de omgeving van Groningen middels het Dual-Career Support. Jouw eigen HR-adviseur kan je hier meer over vertellen.
Ontwikkeling en waardering

Bij de RUG wordt jouw talent gewaardeerd. Als promovendus word je ondersteund in je promotietraject door je promotor. Je promotor zorgt voor jouw verbinding met de internationale wetenschappelijke gemeenschap, en ondersteunt je in de volgende stap in je (wetenschappelijke) carrière. Naast ondersteuning van je promotors kan je ook gebruik maken van het opleidingsaanbod van de Corporate Academy van de RUG.

  • Corporate Academy: Er is een ruim aanbod van mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld taalcursussen, cursus begeleiding van thesis studenten, werk-privé balans voor PhD studenten, en presenteren met impact. Daarnaast zijn er loopbaantrajecten en loopbaanadviseurs die graag met je meedenken over hoe jij je loopbaan, bijvoorbeeld na het afronden van je promotietraject, verder kunt vormgeven.
  • R & O gesprek: In een jaarlijkse resultaat- en ontwikkelingsgesprek (R&O) evalueer je samen met je promotor je ontwikkeling, en tevens blik je vooruit op hoe je jouw talenten het beste tot zijn recht kan laten komen. Het is een wederkerig ontwikkelingsgesprek waarin je ook feedback geeft op je promotor.
Diversiteit en inclusie

Bij de RUG voel jij je thuis. We vormen een inclusieve en open academische gemeenschap. Die inclusiviteit waarborgen we met diverse initiatieven. Wij zien een diverse en inclusieve organisatie als voorwaarde voor duurzaam succes in een internationale omgeving en als voorwaarde om (top)talenten aan te trekken en te behouden. Daarom dragen we continue zorg voor een inclusieve omgeving waarin alle talenten, medewerkers en studenten actief participeren en hun inbreng gewaardeerd wordt, ongeacht nationaliteit/etniciteit, sekse, leeftijd, seksuele oriëntatie, levensovertuiging, arbeids- of functiebeperking.

  • Internationale samenwerking vraagt zowel binnen de universiteit als buiten de universiteit om culturele gevoeligheid. De RUG investeert daarom in het ontwikkelen van interculturele competenties bij alle medewerkers.
  • De RUG kent een dual language policy: alle online communicatie is tweetalig (Nederlands en Engels). Ook op de werkvloer wordt vaak in het Engels gesproken omdat binnen de RUG een diversiteit aan nationaliteiten samenwerken.
  • De RUG heeft een zerotolerancebeleid als het gaat om ongepast gedrag. Medewerkers worden aan de hand van workshops getraind hoe ze moeten handelen wanneer ze ongepast gedrag signaleren.
  • Internationale medewerkers worden geholpen bij het wegwijs worden tijdens de immigratie door HR- medewerkers en het International Welcome Centre North, een centraal punt waar alle zaken rond de immigratie geregeld worden.
  • De RUG streeft genderdiversiteit na. Eén van de initiatieven om meer vrouwen aan te trekken in wetenschappelijke posities is het instellen van het Rosalind Franklin Fellowship programma. Daarin zijn wetenschappelijke posities beschikbaar voor vrouwelijk talent.
Maatschappelijk bewustzijn

Actuele vraagstukken

De RUG is een maatschappelijk betrokken universiteit. Wetenschappers van de RUG leveren een bijdrage aan het debat over actuele maatschappelijke problemen. Dit is ook te zien aan de drie speerpunten binnen het onderzoek, namelijk:

Door deze thema’s vanuit verschillende disciplines te onderzoeken levert de universiteit een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Duurzaamheid

De RUG is de duurzaamste universiteit van Nederland. Wereldwijd staat de RUG op de 7e plaats van de UI Greenmetric Ranking of World Universities 2020. Niet alleen in haar onderwijs en onderzoek zet de RUG duurzaamheid centraal, ook in de bedrijfsvoering en nieuwbouw is het een actueel thema. Lees meer over duurzaamheid.

Leer-werkplaatsen

Daarnaast toont de universiteit haar maatschappelijke betrokkenheid door bijvoorbeeld het bieden van MBO en HBO-leerwerkplaatsen. In november 2010 werd door ECABO een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder de 28 MBO-leerlingen die in dienst van de RUG hun administratieve beroepsopleiding volgden. Zij waardeerden de RUG als werkgever met als eindcijfer een ruime 8. Lees meer over de leer-werkplaatsen.

Green Office

Green Office Groningen is een afdeling van de universiteit gerund door studenten en medewerkers. De Green Office coördineert activiteiten ten behoeve van de duurzame ontwikkeling van de universiteit. Dit doen we door medewerkers en studenten te informeren, verbinden en stimuleren om duurzamer te leven en door uit te leggen waarom dit belangrijk is.

Wil je meer weten over ons Green Office, ga naar onze website.

Gezondheid en vitaliteit

De Rijksuniversiteit Groningen stimuleert haar medewerkers om fit en gezond te blijven.

BALANS

Om medewerkers te stimuleren om fit en gezond te blijven, heeft de Rijksuniversiteit in samenwerking met de dienst Arbo, Milieu en Duurzaamheid (AMD) het leefstijlprogramma Balans ontwikkeld.

SPR Sport

Voor wie graag sport, is er de SPR (Sportvereniging Personeel Rijksuniversiteit/Hanzehogeschool). Hier kunnen medewerkers van de RUG individueel sporten, maar ook deelnemen aan bijvoorbeeld een voetbal- of tennistoernooi.

Bij de RUG:

  • Heeft jouw werk een impact op de wetenschap en maatschappij
  • Wordt jouw talent gewaardeerd
  • Werk je in een stimulerende en inclusieve academische gemeenschap
  • Werk je samen met collega’s in verschillende (vak)gebieden, regionaal, nationaal en internationaal, en met verschillende partners zoals NGO's, bedrijven en overheden.
  • Werk je interdisciplinair samen om te komen tot excellerend onderzoek

Wil jij met ons samenwerken in een open academische gemeenschap?

Join our open academic community - since 1614.

Laatst gewijzigd:21 november 2023 10:21
View this page in: English