Skip to ContentSkip to Navigation
Wubbo Ockels School for Energy and Climate Nieuws

Nieuws

Eerste aflevering van de podcastserie ‘Groen geld verdienen’ gelanceerd
Geplaatst op:25 april 2024

Op 24 april 2024 heeft ENTRANCE – Centre of Expertise Energy de nieuwe podcastserie ‘Groen geld verdienen’ gelanceerd die is opgenomen tijdens ESNS in het House of Connections.

Wie wint de ENTRANCE Award 2024 voor bijdrage aan de energietransitie?
Geplaatst op:23 april 2024

De ENTRANCE Award -ter waarde van EUR 100.000- staat open voor nominatie van individuen, maatschappelijke organisaties of bedrijven in Nederland die een innovatie of prestatie leveren die bijdraagt aan de energietransitie.

Bezoek Stellenbosch University: samenwerking staat centraal
Geplaatst op:17 april 2024

Samenwerking bleek het kernwoord bij het bezoek van Stellenbosch University aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens het bezoek, dat vorige week plaatsvond, werden banden aangehaald en plannen gemaakt voor de toekomst.

Feestelijke lancering van GroenvermogenNL’s eerste R&D-project HyTROS
Geplaatst op:12 april 2024

Het eerste R&D-project van GroenvermogenNL, HyTROS, vierde 11 april in Amersfoort zijn formele start van begin maart. Dit project, een initiatief waarbij 32 partijen uit onderzoek en industrie betrokken zijn, draagt bij aan het versnellen van de opschaling van groene waterstof in Nederland.

‘Als de natuur kan meepraten, zouden jullie dan luisteren?’
Geplaatst op:04 april 2024

Hoe balanceren we tussen de energietransitie en het beschermen van de natuur? Die vraag stond vorige week centraal tijdens het WOS-evenement, waar Milan Meyberg en Jessica den Outer spraken over het Antropoceen, de rechten van de natuur en kunstmatige intelligentie

Jouw onderzoek dichter bij de mensen - European Researchers' Night en Zpannend Zernike
Geplaatst op:02 april 2024

Doe je dit jaar (weer) mee met een experiment, minilezing, installatie, workshop, debat, wetenschapsvoorstelling of iets anders?

Zwaartekracht-subsidie voor elektrochemische processen grootschalige energietransitie
Geplaatst op:25 maart 2024

Het Ministerie van OCW heeft een Zwaartekracht-subsidie toegekend aan ANION, het onderzoeksprogramma waarin hoogleraar Moniek Tromp van het Zernike Institute for Advanced Materials (Faculty of Science and Engineering, RUG), partner is. ANION, Advanced Nano-electrochemistry Institute Of the Netherlands, gaat de elektrochemische processen onderzoeken die van belang zijn voor een grootschalige energietransitie. Voor haar onderzoek in ANION is Tromp 2,9 miljoen euro toegekend.

Aravind Purushothaman Vellayani nieuwe directeur Hydrogen Economy
Geplaatst op:13 maart 2024

Aravind Purushothaman Vellayani, hoogleraar Energy Conversion aan de Rijksuniversiteit Groningen, is onlangs benoemd tot directeur 'hydrogen economy' bij de Wubbo Ockels School. Als directeur wil hij zich vooral richten op interfacultaire en interdisciplinaire samenwerking.

‘Iedereen weet dat we bestaan als Wubbo Ockels School’
Geplaatst op:07 maart 2024

De Wubbo Ockels School for Energy and Climate viert op 28 maart het eenjarig bestaan met een speciaal WOS evenement in DOT Groningen. Directeur en hoogleraar energierecht, Lorenzo Squintani, blikt in dit interview op het eerste jaar van de School. Volgens hem is er een stevig fundament gelegd voor de toekomst.

Klimaatpsychologie: hoe positieve verhalen ons in beweging brengen
Geplaatst op:22 februari 2024

Negatief nieuws haalt sneller de voorpagina, terwijl er ook een ander verhaal te vertellen valt. Hoe vinden we een balans tussen positieve en negatieve berichtgeving over klimaatverandering? Dit artikel werd geschreven door Merel van Helten, masterstudent Science Education and Communication.

Nieuwe UGP publicatie: Strange Bedfellows, an experiment in student-directed interdisciplinary research
Geplaatst op:16 februari 2024

Het boek Strange Bedfellows: An experiment in Student-directed Interdisciplinary Research is nu online en open access beschikbaar bij University of Groningen Press (UGP).

Marc Esteve Del Valle appointed European Climate Pact Ambassador
Geplaatst op:14 februari 2024

Marc Esteve Del Valle has been appointed as Climate Pact Ambassador by the European Commission (DG Clima). As ambassador of the Climate Pact, he plans to counter climate disinformation by increasing the public's social media literacy.

Europese Nacht van de Onderzoekers komt opnieuw naar Groningen
Geplaatst op:13 februari 2024

Ook de komende twee jaar is Groningen ‘host’ van de Europese Nacht van de Onderzoekers, om wetenschap te vieren en te bevragen.

2024 SOLVE Global Challenges are live
Geplaatst op:02 februari 2024

Are you working to make learning more inclusive? Or have an idea to mitigate and adapt to the ongoing climate crisis? Are you improving access to quality health care? How about solutions that build peaceful and prosperous economies? Or strengthen Indigenous communities?

Start Centrum voor Duurzame Landbouw Transitie bij Campus Fryslân (RUG)
Geplaatst op:31 januari 2024

Start Centrum voor Duurzame Landbouw Transitie bij Campus Fryslân (RUG)

Duurzaam gedrag? Informatie alleen is niet genoeg
Geplaatst op:29 januari 2024

In haar functie als sociaal - en omgevingspsycholoog onderzoekt Josefine Geiger wat mensen motiveert om milieuvriendelijk te handelen. Volgens haar kunnen we als individu veel invloed hebben als we erin slagen om de drempels die we soms ervaren, te overwinnen. We hebben alleen wel een duwtje in de rug nodig. Van anderen, zodat we ons aan hen kunnen spiegelen, en van degenen die de regels maken. Maar het moet vooral positief blijven, zodat we gemotiveerd blijven.

View this page in: English