Skip to ContentSkip to Navigation
Wubbo Ockels School for Energy and Climate Onderzoek Waterstof Kenniscentrum

Waterstof

De overgang naar hernieuwbare energiebronnen is een grote uitdaging. Groene waterstof is daarbij een veelbelovende technologie, maar vraagt om een herdefinitie van de bestaande normen, bijvoorbeeld op het gebied van energiezekerheid, maar ook voor het inregelen van de bestaande infrastructuren. 

Lees hier meer over hoe Noord-Nederland zich positioneert als wereldhoofdstad van de energietransitie.

Maak kennis met de experts

Prof. mr. dr. L. (Lorenzo) Squintani

Lorenzo Squintani

Hoogleraar energierecht aan de Rijksuniversiteit Groningen en wetenschappelijk directeur van de Wubbo Ockels School for Energy & Cilmate. Hij is mededirecteur van het Like!Me Living Lab.
Lees meer

Prof. dr. A. (Aravind) Purushothaman Vellayani

Aravind Purushothaman Vellayani

Hoogleraar en voorzitter van de onderzoeksgroep Energieconversie aan de Rijksuniversiteit Groningen, Directeur Waterstofeconomie, Wubbo Ockels School.
Lees meer

Prof. dr. H.A.J. (Harro) Meijer

Harro Meijer

Hoogleraar Isotopenfysica bij het Centrum voor IsotopenOnderzoek (CIO) en oprichter en voormalig directeur van het Energy and Sustainability Research Institute Groningen (ESRIG), waarvan de CIO een van de groepen is.
Lees meer

Prof. dr. G. (Goda) Perlaviciute

Goda Perlaviciute

Goda's onderzoeksinteresses liggen in publieke evaluaties en aanvaardbaarheid van energiebronnen, -systemen en -beleid, en welke factoren deze evaluaties en aanvaardbaarheidsoordelen beïnvloeden.
Lees meer

Prof. dr. E. (Evrim) Ursavas

Evrim Ursavas

Hoogleraar Energielogistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is ook coördinator van de Master Supply Chain Management (SCM) van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.
Lees meer

VIDEO'S

VorigeVolgende
UG connects: hydrogen - Peter Perey
UG connects: hydrogen - Jouke de Vries (Introduction)
UG connects: hydrogen - Paolo Pescarmona
UG connects: hydrogen - Evrim Ursavas
UG connects: hydrogen - Ruven Fleming

Waterstof werkt, doorlopend leren en werken in de waterstofeconomie

De provincie Groningen ontwikkelt zich de komende jaren tot hét centrum van de waterstofeconomie met investeringen van de overheid en het bedrijfsleven. Dit creëert kansen voor de regio: groei, innovatie en werkgelegenheid. Om deze nieuwe energie-economie te laten slagen is de beschikbaarheid van voldoende geschoolde mensen in de regio van het allergrootste belang.
Zie New Energy Coalition en Nationaal Programma Groningen.

View this page in: English