Skip to ContentSkip to Navigation
About us Medical Sciences Education Medicine Pre-master Geneeskunde
University Medical Center Groningen

Toelatingsexamen 2020

Het toelatingsexamen vindt plaats op zondag 16 februari 2020 in de Aletta Jacobs Hal te Groningen.

Voor de eerste toets:

Hoofdstuk 1 t/m 9, 14, 16 en 61 uit het Textbook of Medical Physiology van Arthur C. Guyton (dertiende druk). In de toelatingstoets eventueel ook te gebruiken 12de druk gaat het om de hoofdstukken 1 t/m 9, 14, 16 en 60 (alleen het laatste hoofdstuk is dus verschillend). Er is niet voor niets een nieuwe druk, dus studeren met behulp van de 12e druk doe je op eigen risico.

Het gaat om leerstof die in het tweede jaar van de bacheloropleiding Geneeskunde niet wordt behandeld, maar wel bekend verondersteld wordt als je begint met het pre master jaar.

Voor de tweede toets

= AMK: Algemeen Medische Kennis. Deze toets bevat circa 100-120 vragen die samenhangen (in de breedste zin van het woord) met de medische actualiteit van 2019, plus enkele aanvullende vragen over bijvoorbeeld medische geschiedenis. Hiervoor geven we geen leerstof op. Wat moet je wel doen: houd je ogen en oren goed open, lees kranten, tijdschriften, websites, wetenschapsbijlages, bekijk medische programma's.

Voor de derde toets

Eveneens geen leerstof. Dit is een non-cognitieve toets: de Social Judgement Test. Deze toets bestaat uit een aantal casussen waarop je moet reageren.

Per toets is er ongeveer 2 1/2 uur tijd (je bent dus de hele dag onder de pannen). Elke toets bestaat uit multiple choice vragen. De Guyton toets bevat ook een aantal open/essay vragen.

Voorbeeldvragen uit de AMK-toets van februari 2018

Alle toetsen zijn in het Nederlands. Het is niet mogelijk ze elders, op een andere datum of in een andere taal te maken.

Na het toelatingsexamen

De uitslag van het toelatingsexamen wordt meestal binnen vijf tot zes weken bekend gemaakt. De best scorende deelnemers worden geselecteerd en uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We hebben maximaal 45 plekken beschikbaar, maximaal 17 van de 45 plekken gaan naar studenten Bewegingswetenschappen (10), Levenwetenschappen (5) en het University College (2) van de RUG. Zij worden rechtstreeks door hun opleidingen geselecteerd en voorgedragen en hoeven dus niet mee te doen aan het toelatingsexamen.

Studeertip algemeen (dus niet voor het toelatingsexamen)

Het boek Textbook of Medical Physiology van Arthur C. Guyton (dertiende druk) is zeer geschikt voor kandidaten die hun medische basiskennis nu alvast willen bijspijkeren. Een ander boek dat we in dit kader willen aanraden is 'Medische Basiskennis' , van Frans Verstappen. Kijk ook op http://medischebasiskennis.boom.nl/ En wil je het echt grondig aanpakken kijk dan eens op http://compendiumgeneeskunde.nl/

Dit is niet per se ook stof die getoetst wordt.

Antwoorden voorbeeldvragen AMK 2018: b,a,a,a.

Laatst gewijzigd:18 oktober 2019 12:03