Skip to ContentSkip to Navigation
About us Medical Sciences Education Medicine Pre-master Geneeskunde
University Medical Center Groningen

Toelatingseisen

Dit zijn de deelname-eisen:

  • Een VWO-diploma volgens de profielen N&G (met scheikunde en natuurkunde) of N&T, of...
  • deelcertificaten voor de vakken natuur- en scheikunde op VWO-niveau*, en
  • een WO- of HBO-bachelor- of masterdiploma (anders dan geneeskunde en dus geen oude stijl doctoraaldiploma's) in je bezit hebben* **
  • Welk bachelordiploma maakt dus niet uit, alles mag ook al is het geschiedenis of Business Economics. Het hoeft niet per se iets medisch te zijn.

Deficiënt?

Geselecteerden voor het brugjaar 2023-2024 die op 1 september 2023 nog deficiënt zijn, mogen niet beginnen aan de pre-master geneeskunde. Je mag wel met deficiënties meedoen aan het toelatingsexamen, zolang je duidelijk kunt maken dat die deficiënties uiterlijk op 31 augustus 2023 zijn weggewerkt.

Natuur- en Scheikunde

Heb je geen VWO-diploma met natuur- en scheikunde, of heb je HAVO gedaan, dan moet je deze deficiëntie (geen natuur- en scheikunde op VWO-niveau) 'repareren', bijvoorbeeld via het behalen van deelcertificaten voor beide vakken. Dat kan bijvoorbeeld via www.ccvx.nl, of Boswell Beta. Een certificaat (waaruit blijkt dat je bent geslaagd voor het staatsexamen) van een erkend thuisstudie-instituut of een avondcollege wordt ook geaccepteerd.

PS. Een MBRT-diploma stelt je niet vrij voor deze vakken.

Examendata CCVX (www.ccvx.nl)

Doorgaans eind april, juli en november/december.

Statistiek (geen deelname-eis): De Stage Wetenschap is een onderdeel van de masteropleiding geneeskunde. Kennis van statistiek is hiervoor noodzakelijk. Mis je dit (bijvoorbeeld omdat statistiek geen onderdeel vormde van je vooropleiding), dan is het mogelijk om gedurende het brugjaar je statistische kennis bij te spijkeren. Ook tijdens de master worden er opfriscursussen statistiek aangeboden.

Laatst gewijzigd:29 maart 2023 13:48