Skip to ContentSkip to Navigation
About us Medical Sciences Education Medicine Pre-master Geneeskunde
University Medical Center Groningen

Aanmelding 2024/2025

Aanmelding voor het toelatingsexamen van 2024 is niet meer mogelijk.

Aanmelden voor deelname aan de selectie voor de PMG 2025 is alleen mogelijk van 1 december 2024 tot en met 14 januari 2025, 23.59 uur! Eerder een aanmelding sturen heeft geen zin, later ook niet.

Eindstand op 15 januari 2024: 378 aanmeldingen.

Het examen vindt plaats op zaterdag 24 februari 2024.

Het is niet mogelijk om de toetsen on line te maken, je moet 'op locatie' aanwezig zijn. Dat wil zeggen: de Aletta Jacobs Hal te Groningen.

Hoe meld ik me aan?

Aanmelden gebeurt door je CV en kopieën van eventuele diploma's*** te sturen naar premastergnk umcg.nl

Meld je NIET aan via studielink! Dat hoeft pas als je geplaatst bent, m.a.w. tot de beste 30 deelnemers aan het toelatingsexamen behoort.

Vermeld in je mail i.i.g: naam, geboortedatum, woonplaats, afgeronde of nog af te ronden opleiding(en) en eventuele deficienties (en wanneer je die denkt weg te werken). RUG-studenten, vermeld ook je studentnummer.

Je CV bevat de overige informatie je je met ons wilt delen. Een motivatiebrief meesturen is niet nodig! Zonder goede motivatie is deelname sowieso zinloos

Nogmaals: Aanmelden voor het toelatingsexamen van de PMG via Studielink is niet mogelijk.

Er zit geen limiet aan het aantal keer dat je aan het PMG-toelatingsexamen mee mag doen.

Wacht liever niet tot het laatste moment met aanmelden.

Word je geselecteerd dan heb je tot 12 mei 2024 de tijd om je plek te accepteren.

Let op! De selectie voor de Bachelor Geneeskunde is op hetzelfde moment als de selectie voor de Pre-Master Geneeskunde. Het is dus niet mogelijk om aan beide selecties deel te nemen. Je moet één van de selecties kiezen. 

* Heb je nog geen bachelordiploma of deelcertificaat maar verwacht je deze voor de start van het PMG-brugjaar (1 september 2024) in je bezit te hebben dan is aanmelden wel mogelijk. Vermeld dit dan natuurlijk in je brief. Het gaat alleen om opleidingen anders dan geneeskunde, vandaar de eerdere naam 'zij-instroom'.

** Als jouw eerste master ondergebracht is binnen het CROHO-cluster 'gezondheid' dan bedraagt het collegegeld tijdens de master geneeskunde (jouw tweede master uit hetzelfde cluster) €20.000 per jaar.  Het CROHO-register geeft aan in welk cluster jouw master valt. CROHO staat voor Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs.

*** Deze kun je aanvragen bij DUO. Het digitale uittreksel is een pdf-document.

Laatst gewijzigd:16 februari 2024 12:43