Skip to ContentSkip to Navigation
About us Medical Sciences Education Medicine Pre-master Geneeskunde
University Medical Center Groningen

Sollicitatieprocedure

Solliciteren voor het toelatingsexamen van 2020 was mogelijk van 1 december 2019 tot en met 15 januari 2020! Het toelatingsexamen vond plaats op zondag 16 februari 2020. Aanmelden voor 2021 is pas weer mogelijk vanaf 1 december 2020.

Aanmelden gebeurt door je CV, motivatiebrief (voor het geval je geselecteerd wordt) en eventuele diploma's*** te sturen naar premastergnk@umcg.nl

Meer informatie over het toelatingsexamen en je aanmelding is verstuurd naar alle 220 kandidaten aan het toelatingsexamen 2020.

Let op: Aanmelden voor het toelatingsexamen via Studielink is niet mogelijk.

Er zit geen limiet aan het aantal keer dat je aan het PMG-toelatingsexamen mee mag doen.

Wacht liever niet tot het laatste moment met aanmelden.

* Heb je nog geen bachelordiploma of deelcertificaat maar verwacht je deze voor de start van het eerstvolgende PMG-brugjaar (1 september 2020) in je bezit te hebben dan mag je wel solliciteren. Vermeld dit dan natuurlijk in je brief. Het gaat om opleidingen anders dan geneeskunde, vandaar de eerdere naam 'zij-instroom'.

** Als jouw eerste master ondergebracht is binnen het CROHO-cluster 'gezondheid' dan bedraagt het collegegeld tijdens de master geneeskunde (jouw tweede master uit hetzelfde cluster) €20.000 per jaar.  Het CROHO-register geeft aan in welk cluster jouw master valt.

*** Deze kun je aanvragen bij DUO. Het digitale uittreksel is een pdf-document.

Laatst gewijzigd:05 maart 2020 13:46