Skip to ContentSkip to Navigation
Maatschappij/bedrijvenWetenschapswinkelsTaal, Cultuur en Communicatie

Voor studenten

Wil jij een onderzoek doen dat niet in de la van je docent eindigt? Bij de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie doe je onderzoek met maatschappelijk nut, met en voor maatschappelijke organisaties. Het resultaat van dit onderzoek is direct toepasbaar in de praktijk en daardoor een leuke uitdaging!

Op welke manier kan ik een project bij de Wetenschapswinkel doen?

In de meeste gevallen betreft een onderzoek bij de Wetenschapswinkel een bachelor- of masterscriptie en een praktisch product, zoals een rapport, een advies, een publicatie, presentatie of een tentoonstelling. Ook bieden we projecten aan in de nieuwe career minor van de Faculteit. In andere gevallen sluit het wetenschapswinkelproject aan op een vak in het curriculum of kun je op vrijwillige basis aan de slag.

Wat is de rol van de Wetenschapswinkel in dit project?

Onderzoek doen voor maatschappelijke organisaties betekent dat een professionele houding een vereiste is. De Wetenschapswinkel bemiddelt tussen jou en de organisatie en zorgt ervoor dat jij onderzoek doet dat ook realiseerbaar is en aansluit op je studie. Ook ondersteunen medewerkers je met het ontwikkelen van vaardigheden die nuttig zijn voor de arbeidsmarkt, zoals projectplanning en professionele communicatie. De Wetenschapswinkel plant altijd een startbijeenkomst in waarbij iedereen kennis met elkaar kan maken en aan het eind van het project presenteer je de resultaten aan je opdrachtgever.

Laatst gewijzigd:07 augustus 2018 14:37
printView this page in: English