Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsThe Faculty Graduate SchoolsGraduate School of Medical SciencesJunior Scientific MasterclassMD/PhD-traject
University Medical Center Groningen

MD/PhD-traject

Wat is het MD/PhD-traject?
Het MD/PhD-traject is een uitdagend en efficiënt programma, waarbij de opleiding tot arts of tandarts gecombineerd wordt met een promotieonderzoek. Studenten wordt de kans geboden tegelijkertijd hun studie alsook een promotieonderzoek af te ronden.

Voor wie is het bedoeld?
Het MD/PhD-traject is bedoeld voor gemotiveerde en getalenteerde studenten geneeskunde en tandheelkunde, die zich in het (medisch-) wetenschappelijk onderzoek willen bekwamen. Daarbij ambiëren zij een carrière als klinisch arts, dan wel specialist én onderzoeker.

Waarom is het traject aantrekkelijk?
Het MD/PhD-traject maakt het mogelijk naast de studie een promotietraject te doorlopen. Een normaal promotieonderzoek duurt 3-4 jaar. Binnen het traject kost het promotietraject minder tijd (2 jaar extra bovenop de normale studieduur). Het succesvol doorlopen van een MD/PhD-traject vergroot de kansen op een succesvolle wetenschappelijke carrière.

Hoe is het traject opgebouwd?
Het MD/PhD-traject is opgebouwd uit een gecombineerd traject van de co-assistentschappen (junior, senior en differentiatie co-assistentschappen) en een periode van twee extra jaren (medisch-) wetenschappelijk onderzoek. Het MD/PhD-traject kan op diverse manieren worden doorlopen en kenmerkt zich door een grote flexibiliteit.

Wat valt er mee te bereiken?

Het MD/PhD-traject maakt het mogelijk binnen 8 jaar zowel de studie geneeskunde als een promotietraject af te ronden.

'Hauw The-penning' voor het succesvol afronden van het JSM MD/PhD-traject
'Hauw The-penning' voor het succesvol afronden van het JSM MD/PhD-traject

De laatste jaren (2001-2016) hebben 388 studenten een MD/PhD-traject (voorwaardelijk) gehonoreerd gekregen. Tot nu toe hebben 162 studenten het MD/PhD-traject succesvol afgesloten, waarvan 94 studenten binnen de periode van 2+2 jaren*.  Studenten, die succesvol het MD/PhD-traject afsluiten, krijgen de officiële 'Hauw The-penning'.

Coördinator

dr. J.M. van der Mark -van der Wouden

tel.: 050 - 361.6830
e-mail: j.m.van.der.mark@umcg.nl

*Updated jan 2017

Laatst gewijzigd:30 maart 2017 15:09
printView this page in: English