Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Education Practical information Voorlichting Maak kennis met onze studenten

Max Bouwmeester

Max Bouwmeester
Max Bouwmeester

Je moet als middelbare scholier al redelijk snel een belangrijke keuze maken die je toekomst toch in zeker mate zal vormgeven. Ik wist op dat moment nog niet goed welke kant ik op wilde, maar rechten stond al wel op mijn lijstje. Na het bezoeken van de open dag kwam ik er achter dat de studie erg breed is, dat je er vele kanten mee op kan en dat het baanperspectief goed is. Dat waren voor mij redenen om voor rechten te kiezen.

Om me voor te bereiden op mijn studiekeuze heb ik veel open dagen bezocht en en ben ik naar een scholenvoorlichting gegaan. Tijdens dit soort evenementen kun je al je vragen kwijt zodat je een beter beeld krijgt van de studie. Ik vond het belangrijk dat ik de materie interessant vond en dat de baankansen goed waren. Rechtsgeleerdheid voldeed voor mij aan die eisen. Daarnaast ben ik in Groningen naar de middelbare school gegaan dus ik was al bekend met de stad. Groningen leek mij toen al een leuke stad om te studeren.

Het leukste aan de studie vind ik de vrijheid die het je biedt. Je mag zelf beslissen wanneer en waar je studeert. Naast een aantal uur college heb je zelf de vrijheid om je tijd in te delen. Dat vond ik zelf een grote verbetering ten opzichte van de middelbare school. Het nadeel vind ik dat de studieboeken soms wel een beetje stoffig kunnen zijn.

Groningen

Groningen is bij uitstek geschikt voor studenten. Volgens mij is een derde van alle inwoners student. Daarnaast vormen twee straten het volledige uitgaansleven van de stad. 80 clubs en kroegen naast elkaar zie je in bijna geen enkele andere Nederlandse stad terug. Ook is het een relatief kleine stad waardoor alles erg dichtbij en goed te bereiken is.

Nevenactiviteiten

Ik ben momenteel studentambassadeur voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Dit houdt in dat ik aspirant-studenten mag voorlichten over de rechtenstudie in Groningen. Het valt goed te combineren met de studie, aangezien ik er maar een paar dagen per maand aan kwijt ben. Daarnaast heb ik bestuur gedaan bij een rechtswinkel. Dat is een juridisch adviesbureau waar studenten op vrijwillige basis werken. Zo kan je als rechtenstudent alvast wat praktijkervaring opdoen. Ook dit was goed te combineren met de studie.

Daarnaast vind ik het erg leuk om naar de sportschool te gaan. Daar ben ik dan ook 4 à 5 dagen per week te vinden. Dit is prima te combineren met de studie. Overdag ben ik bezig met studeren om in de avond m'n energie kwijt te kunnen in de sportschool.

Na de studie

Ik wil na de bachelor een master privacyrecht gaan doen. Dit is een nieuw en dynamisch rechtsgebied dat volop in ontwikkeling is. Het lijkt me leuk om mij daarin te specialiseren.

Mijn tip: bezoek zoveel mogelijk open dagen en praat met zoveel mogelijk studenten en docenten van de studie die jou interessant lijkt. Op die manier kun je een zo goed mogelijke keuze maken!

- Max Bouwmeester (bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting IT-recht)

Laatst gewijzigd:04 april 2024 10:01