Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Onderwijs Practical information Voorlichting Maak kennis met onze studenten

Julia Theelen

Julia Theelen
Julia Theelen

Studiekeuze

Ik wist gek genoeg al heel lang dat ik rechten wilde gaan studeren. Al mijn interesses sloten precies aan bij deze studie. Ik hou van maatschappelijke thematiek, lezen, lastige kwesties oplossen, discussiëren en ik vind rechtvaardigheid erg belangrijk. Daarnaast ben ik erg slecht in statistiek en vond ik het wel een heel fijn idee dat het in deze studie niet terugkomt. Het recht is overal op van toepassing. Dit maakt het wat tastbaarder en zo zie je het overal terug in de maatschappij/praktijk.

Ik heb mij op mijn studiekeuze voorbereid door de open dag te bezoeken, en heb meerdere mensen gesproken die al rechten aan het studeren waren. De doorslaggevende keuze om rechten te gaan studeren waren voor mij de vakken, die leken me erg leuk en interessant. Het feit dat er in Groningen aan een studentenrechtbank wordt gedaan vond ik erg tof. Ook de sfeer in Groningen spreekt me aan. Het heeft alles van een grote stad, maar de gezelligheid van een dorp.

Toekomst

Ik weet nog niet welke master ik zou willen doen, maar ik denk dat ik uiteindelijk het liefste advocaat wil worden. Voordat ik hier een keuze over ga maken hoop ik eerst nog een stage te doen in het buitenland.

Tip

Bezoek de open dag, maar praat ook veel met studenten die de studie doen of hebben afgerond. Lees je daarnaast alvast wat in in de stof. De tekst en taal kunnen soms wat overweldigend zijn, maar goed zijn in begrijpend lezen brengt je al erg ver. Daarnaast is het volgen van 'Één dag Rechten' ook een goede manier om een beter beeld te krijgen van de studie.

- Julia Theelen (bachelorstudent Internationaal en Europees recht)

Laatst gewijzigd:13 februari 2024 13:32