Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Education Practical information Voorlichting Maak kennis met onze studenten

Laura Wever

Laura Wever
Laura Wever

Ik heb altijd een sterke interesse gehad voor de politiek en de maatschappij. Ook vond ik debatteren op de middelbare school heel leuk. Met mijn sterke rechtvaardigheidsgevoel hieraan toegevoegd, ben ik bij de studie rechten geëindigd.

Omdat mijn studiekeuze deels in de coronatijd plaatsvond, heb ik online open dagen bijgewoond. Ook ben ik naar de 'Eén Dag Student' van Rechten geweest, dat ik heel waardevol vond. Deze dag was voor mij doorslaggevend, omdat ik hierna echt een helder beeld had van de inhoud van de studie.

Strafrecht

Het strafrecht is mijn favoriete onderdeel van de studie. Ik vind de casussen heel erg interessant, al kunnen ze ook best heftig zijn. Ik wil later dan ook officier van justitie worden!

Groningen

Groningen was voor mij was een voor de hand liggende keuze, omdat ik uit Gieten kom en Groningen erg dichtbij is. Daarnaast hoorde ik heel veel positieve verhalen over het studentenleven in Groningen. Een grote stad zoals Amsterdam past minder goed bij mij. Ik woon nu meer dan een jaar in Groningen en het is inderdaad echt een gezellige studentenstad waar voor ieder wat wils is. Er zijn heel veel verschillende verenigingen en ook het uitgaan is hier top! Je kan jezelf hier zowel academisch als persoonlijk goed ontwikkelen.

Nevenactiviteiten

Naast mijn studie ben ik actief bij de JFV, de studieverenging van Rechtsgeleerdheid. We zien elkaar elke maandag. Het organiseren van het gala en het festival was een leerzaam proces. Het is goed te combineren met de studie, omdat je niet zoveel verplichte colleges hebt. Je moet vooral je eigen studiemomenten goed inplannen.

Daarnaast ben ik lid van de studentenverenging Aegir, waar ik een hele leuke ploeg heb. Ook ga ik graag naar de sportschool. Het is een vrij drukke planning, maar zeker goed te doen als je je eigen studeermomenten goed inplant!

Na de studie

Na mijn bachelor wil ik een halfjaar stagelopen en een halfjaar reizen. Hierna wil ik de studie vervolgen met de Master Strafrecht.

Tip

Als je kiest voor het studentenleven in Groningen zou ik je aanraden om veel ervaringen op te doen naast je studie. Natuurlijk moet de nadruk op je studie liggen, maar er zijn heel veel mogelijkheden in Groningen om jezelf verder te ontwikkelen en een hele leuke tijd te hebben!

- Laura Wever (bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Nederlands Recht)

Laatst gewijzigd:15 april 2024 14:34