Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Onderwijs Practical information Voorlichting Maak kennis met onze studenten

Lucia Tamminga

Lucia Tamminga
Lucia Tamminga

Op dit moment ben ik bezig jaar twee van de afstudeerrichting Nederlands Recht af te ronden. Deze richting heb ik gekozen omdat het een brede studie is die van veel rechtsgebieden een groot deel behandelt. Het geeft mij na de bachelor veel ruimte om een master te kiezen omdat je met deze bachelor tot veel masters toelaatbaar bent. Daarnaast vind ik veel vakken van de bachelor interessant, maar vooral Strafrecht en Staatsrecht spreken mij erg aan.

Waarom Rechten?

In de tijd dat ik mijn eerste studiekeuze moest maken, had ik eigenlijk geen idee welke studie echt goed bij mij zou passen. Op het HBO heb ik Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-Rechten een kans gegeven en beide richtingen lieten mij duidelijk zien dat Rechten hetgeen was waar mijn hartje sneller van ging kloppen. Een casus uit de praktijk tot de bodem uitzoeken en dan een afweging maken én zoeken naar een rechtvaardige uitkomst is heel interessant. Je leert ‘droge’ stof toe te passen op alledaagse en niet-alledaagse kwesties en dat maakt de studie juist heel levendig.

Groningen

Om in Groningen te studeren is heel uniek. Er wonen veel studenten en dat geeft een bijzondere sfeer en gevoel van saamhorigheid. Als je tussen colleges door naar een ander gebouw wandelt, zie je hoe veel medestudenten op dat moment precies hetzelfde aan het doen zijn. Ook heeft de stad erg veel studie- en studentenverenigingen die voor een bruisende binnenstad zorgen. Van kinds af aan kom ik regelmatig in Groningen en het was dus ook altijd al mijn droom om in deze prachtige stad te gaan wonen en studeren.

Een tip die ik graag meegeef aan twijfelende studiekiezers is: bekijk de wereld eens door een juridische bril! Lees de krant of bekijk het journaal en vraag je af of de opvallende onderwerpen je aanspreken als je het recht erbij betrekt. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar politiek, en waarom sommige dingen op een bepaalde manier gaan? Hier leer je over bij het vak Staatsrecht. Of lees je iets over een vrijspraak in een strafzitting waar je niks van begrijpt? Tijdens het vak Strafrecht zul je hier alles over te weten komen. Word je enthousiast van de diepte ingaan om erachter te komen hoe iets nou écht in elkaar steekt? Dan is de studie rechten geschikt voor jou!

Laatst gewijzigd:04 januari 2024 15:27