Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Education Practical information Voorlichting Maak kennis met onze studenten

Kyra Hottinga

Kyra Hottinga
Kyra Hottinga

Ik vond mijn studiekeuze na de middelbare school best wel lastig, omdat ik best een brede interesse had. In eerste instantie ben ik na de middelbare school Sociaal Juridische Dienstverlening gaan doen en tijdens deze studie kwam ik erachter dat ik de rechtenvakken erg leuk vond. Ik ben toen gestopt met die studie omdat ik de rest van de vakken niet zo leuk vond, en heb me ingeschreven voor rechten aan de RUG.

Waarom Rechten?

Ik raad aan om de opleiding Rechten te kiezen als je het leuk vindt om bezig te zijn met oplossen van casussen; dus wanneer je het leuk vindt om analytisch bezig te zijn. Ik vind het zelf erg leuk om me in m’n wetboek te verdiepen en zo de verschillende casussen op te lossen. Vooral als je echt goed in de stof duikt en het goed bijhoudt is het echt leuk om over te leren.

Recht in de praktijk

Ik zit momenteel in mijn tweede jaar en ben tot nu toe nog niet heel erg in aanraking met de praktijk gekomen. Wanneer je dit wel wil is het ook de bedoeling dat je hier zelf een beetje actief naar opzoek gaat. Ik heb nog wel op de planning staan om te gaan stagelopen, hoe wat en waar ben ik nog niet over uit.

Uitdagingen

Wat voor mij een uitdaging is, is denk ik dan m’n planning, en dan vooral om alles goed bij te houden. Want hoe beter je het bijhoudt, hoe leuker het is om met de stof bezig te zijn en hoe beter je het begrijpt. Het is soms nog best een klus naast m’n sociale leven, omdat je gewoon veel thuis moet doen.

Groningen

Ik vind Groningen een hele leuke en gezellige stad, ik woon er nu al een tijdje en zou voor geen goud meer naar een andere stad willen om te studeren.

- Kyra Hottinga (bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting IT-recht)

Laatst gewijzigd:04 januari 2024 15:27