Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Onderwijs Practical information Voorlichting Maak kennis met onze studenten

Iris Zantinge

Iris Zantinge
Iris Zantinge

Ik heb voor de opleiding Rechtsgeleerdheid gekozen omdat ik tijdens mijn HBO opleiding in aanraking kwam met het recht; dat trok meteen mijn interesse. Ik had toen de vakken bedrijfsrecht en arbeidsrecht en merkte dat ik van deze vakken meer af wilde weten.

Ik raad je aan om de opleiding Rechtsgeleerdheid te kiezen wanneer je geïnteresseerd bent in de maatschappij en het leuk vinden om leerstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Bij de opleiding Rechtsgeleerdheid is er namelijk nooit één juist antwoord. Er zijn meerdere wegen die naar het juiste antwoord leiden!

Ik vind op dit moment de civiele vakken het meest interessant. Denk hierbij aan overeenkomsten, verbintenissen en schadevergoedingen. Ook vind ik de onderzoeksvakken interessant. Bij deze vakken krijg je een bepaalde casus of een maatschappelijk probleem en hier ga je je dan in verdiepen. Vooral de afwisseling tussen de tentamens met veel theorie en een vaardigheidsvak vind ik daarbij fijn.

Recht in de praktijk

Ik breng mijn opleiding in de praktijk doordat ik vrijwilliger ben bij de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Noord-Nederland. Hier kunnen kinderen en jongeren terecht voor gratis juridisch advies. Ik draai dan spreekuren en op het moment dat de telefoon gaat, start de intake. Dit is vooral heel leerzaam en ook een leuke manier om medestudenten te leren kennen, omdat de rechtswinkel volledig bestaat uit studenten.

Groningen

Ik vind het studeren in de stad Groningen echt super. Het is een kleine stad en bijna 60% van de inwoners is student. Dit maakt de stad heel levendig en gezellig. Daarnaast is eigenlijk alles op fietsafstand te doen. Ik voelde me er snel thuis en er hangt een gemoedelijke sfeer waardoor het maken van sociaal contact eigenlijk vanzelf gaat.

Ik ben studentambassadeur geworden omdat ik het leuk vind om over de opleiding Rechtsgeleerdheid te praten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat scholieren de juiste studiekeuze maken.

- Iris Zantinge (bachelorstudent Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Nederlands Recht)

Laatst gewijzigd:04 januari 2024 15:27