Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Career Services Law Beroepsmogelijkheden
Header image Met recht aan het werk!

Even voorstellen: alumna Marjolein Moorman

Datum:21 januari 2021
Marjolein Moorman
Marjolein Moorman

Even voorstellen

Mijn naam is Marjolein Moorman en ik werk sinds oktober als jurist bij Yspeert advocaten te Groningen, waar ik me met name bezighoud met het arbeidsrecht.

In 2014 startte ik met de bachelor Rechtsgeleerdheid, afstudeerrichting Nederlands Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. De keuze voor deze (brede) bachelor was snel gemaakt, omdat ik hiermee mijn opties voor de masterkeuze zoveel mogelijk open kon houden.

Na mijn bachelor heb ik ervoor gekozen om de master Nederlands recht te volgen met de specialisaties Arbeidsrecht en Privaatrecht. Ook die keuze was snel gemaakt. Mijn affiniteit met het arbeidsrecht is ontstaan na het volgen van het vak Inleiding Sociaal Recht uit de bachelor. Het is een dynamisch rechtsgebied met zowel een zakelijke en menselijke kant. Dat is wat ik er zo leuk aan vind. Om mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verbreden heb ik ervoor gekozen om ook de specialisatie Privaatrecht te volgen. Dit bleek een goede keuze. Naar mijn idee vormt deze specialisatie een perfecte basis voor iedere (civielrechtelijke) jurist!

Mijn studietijd

Tijdens mijn studietijd heb ik verschillende studiegerelateerde nevenactiviteiten gedaan om erachter te komen welk rechtsgebied ik het leukst vond en in welke sector ik zou willen werken. Zo was ik o.a. actief binnen Simon van der Aa (studievereniging voor strafrecht), heb ik juridisch advies gegeven bij de Rechtswinkel Groningen en heb ik stage gelopen bij een advocatenkantoor. Met name deze laatste twee heb ik als zeer leerzaam ervaren en kan ik een ieder aanbevelen ook te doen. Dat zijn namelijk dé momenten waarop je je kennis eens in de praktijk kunt brengen.

In het tweede jaar van mijn master ben ik op exchange geweest. Ik heb een half jaar mogen studeren aan de University of Aruba en ondervonden hoe het Nederlandse recht op Aruba doorwerkt. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Zon, zee, strand en tussendoor een beetje studeren: wat wil een student nog meer?!

Bijbaan als werkstudent

Vanaf mijn tweede bachelorjaar heb ik als werkstudent bij Yspeert advocaten gewerkt. Hier zag ik voor het eerst een dagvaarding en andere processtukken voorbijkomen en heb ik veel praktische werkervaring op kunnen doen. Na een aantal jaren daar te hebben gewerkt, de sfeer in de advocatuur te hebben geproefd en verschillende verhalen van collega’s uit de praktijk te hebben gehoord, wist ik het zeker: dit wil ik ook! Ontzettend blij was ik dan ook dat ze mij na mijn studie een baan als jurist aanboden!

Mijn eerste ‘echte’ baan

Op 1 oktober 2020 begon mijn eerste ‘echte’ werkdag bij Yspeert advocaten. Ik kende mijn collega’s en de systemen natuurlijk al, dus ik kon meteen aan de slag! Hoe mijn werkdag er als jurist zoal uit ziet, vertel ik je graag in een volgende blog. Stay tuned!