Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Top 15 meest gelezen in 2017

21 december 2017

2017 is bijna voorbij : een jaar van wetenschappelijke hoogtepunten, mooi samenwerkingen en nieuwe ontmoetingen. Als universiteit verzorgen we onderwijs en onderzoek op hoog niveau en binnen een breed spectrum aan vakgebieden. We onderscheiden ons op de internationale markt door de sterke koppeling tussen onderwijs en onderzoek, toegespitst op onze speerpunten Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society. Niet alleen heeft ons onderwijs directe maatschappelijke relevantie, ook werken onze wetenschappers op grote schaal samen met externe partners. Dat zie je terug in de nieuwsberichten van afgelopen jaar. We hebben een jaaroverzicht gemaakt op basis van de meest gelezen nieuwsitems op www.rug.nl. Welke berichten trokken de meeste bezoekers?

De eerste plaats is voor een artikel uit oktober 2016, toen professor dr. Ben Feringa de Nobelprijs voor Scheikunde toegekend kreeg. Bijna 10.000 mensen wilden dit nieuws ook nog in 2017 lezen. Twee andere populaire nieuwsberichten gaan ook over Feringa (o.a. zijn prachtige fietsparkeerplaats), twee over studentenverenigingen en – uiteraard – verscheidene over onderzoeksprijzen en – subsidies, evenementen en ranglijsten (zoals de Keuzegids 2018). Wat mist er in deze top 15? We hebben veel berichten gepubliceerd over wetenschappelijk onderzoek, ontdekkingen, promoties en doorbraken, en uiteraard ook over ons onderwijs. Echter, die zie je niet terug in deze ‘meest gelezen’ lijst. Door dit soort nieuwsberichten prominenter op de homepage te plaatsen, hopen we dat 2018 een iets ander beeld zal geven.

Ben Feringa
Ben Feringa
Laatst gewijzigd:21 december 2017 14:17

Meer nieuws

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 02 oktober 2018

  Young Academy Groningen verwelkomt acht nieuwe leden

  De Young Academy Groningen (YAG) heeft acht nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden van deRijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr.Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels,...