Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Toch een top arts (maar niet gewonnen)

19 maart 2014
Corien with her certificate
Corien with her certificate

13 maart 2014: De Topartsenverkiezing, georganiseerd door Mednet en de Orde van Medisch Specialisten (OMS), is een verkiezing voor en door medisch specialisten. Na een spannende nominatieronde en juryselectie konden zij de afgelopen maanden stemmen op tien genomineerde artsen. Orthopedisch chirurg Denise Eygendaal uit het Amphia Ziekenhuis in Breda is verkozen tot dé Toparts van 2014. Corien Verschuuren van de afdeling genetica, UMCG was ook genomineerd voor de verkiezing, zie hier.

Bevlogen artsen als inspiratiebron

De Topartsenverkiezingkent dit jaar een vernieuwde opzet. In plaats van een groot aantal topartsen, kiezen medisch specialisten dit jaar één Toparts. Daarbij speelt niet alleen het aantal stemmen, maar vooral de reden van de nominatie een belangrijke rol. Al tijdens de nominatierondes gaven specialisten aan waarom juist deze collega volgens hen een Topartsis. Deze argumentatie was voor de vakjury van doorslaggevend belang om tot de selectie van tien kandidaat-topartsen te komen, waar specialisten vervolgens op konden stemmen.

Bevlogenheid was een term die vaak voorkwam in de nominaties. Topartsen zijn voor de jury specialisten die zich extra inzetten voor bijvoorbeeld onderzoek, scholing of samenwerking met de eerste lijn. Daarmee geven ze een stimulans aan de Nederlandse gezondheidszorg en zijn ze een inspiratiebron voor hun collega’s.
Laatst gewijzigd:10 juli 2014 16:11

Meer nieuws