Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rolf Sijmons benoemd tot hoogleraar Medische Translationele Genetica

01 augustus 2012

Rolf Sijmons, MD, PhD is per 1 augustus door de RUG benoemd tot hoogleraar Medische Translationele Genetica. Hij zal leiding geven aan de ontwikkeling & innovatie van de afdeling genetica, waaronder Team 3 van de Genoomdiagnostiek, de Genoomanalysefaciliteit en het oncogenetica research team. Daarnaast zal Rolf voor een deel van zijn tijd als klinisch geneticus actief blijven in de patiëntenzorg.

Zie ook eigen webpage

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:33
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...