Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Announcement symposium Genome Analysis today

28 april 2011

Dear colleagues,

 

Currently there are many opportunities to perform genetic research at a large scale, such as genome-wide gene expression, genotyping and sequencing. Within the UMCG these techniques are facilitated by the Genome Analysis Facility. In addition, the Genomics Coordination Center can assist in data analysis and storage.

 

Hereby, we would like to invite you for a symposium:

 

Genome Analysis today: high throughput genotyping, gene expression and next generation sequencing

 

Date: 9 May 2011

Time: 13.00-17.00

Location: Rode Zaal

 

13.00-14.30 Session 1: High throughput genotyping and gene expression

Speakers:

Jihane Romanos, Dept Genetics UMCG

Guido Dolmans, Dept. Plastic Surgery UMCG

Torsten Plösch, Dept. Pediatrics UMCG

 

15.00 - 17.00 Session 2: Next generation sequencing

Speakers:

Dineke Verbeek, Dept Genetics UMCG

Pranav Puri, Dept. Biochemistry, RuG

Bart Pannenbakker, Dept. Evolutionairy Genetics, RuG

Laurent Francioli, Dept Genetics UMCG

 

With this symposium we would like to inform you about the possibilities to perform your research in collaboration with the Genome Analysis Facility and the Genomics Coordination Center. In addition, the applications are discussed by users through presentations about their research. There will be opportunities to network with colleagues during a break and drinks afterwards.

 

If you are interested in joining this symposium, please register before 2 May with secretariaat.

 

Hope to see you there.

 

With best wishes,

 

The organizers,

 

Pieter van der Vlies (manager GAF)

Morris Swertz (head GCC)

Cleo van Diemen (coordinator NGS GAF)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 20 februari 2018

  Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

  Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een...