Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Announcement symposium Genome Analysis today

28 april 2011

Dear colleagues,

 

Currently there are many opportunities to perform genetic research at a large scale, such as genome-wide gene expression, genotyping and sequencing. Within the UMCG these techniques are facilitated by the Genome Analysis Facility. In addition, the Genomics Coordination Center can assist in data analysis and storage.

 

Hereby, we would like to invite you for a symposium:

 

Genome Analysis today: high throughput genotyping, gene expression and next generation sequencing

 

Date: 9 May 2011

Time: 13.00-17.00

Location: Rode Zaal

 

13.00-14.30 Session 1: High throughput genotyping and gene expression

Speakers:

Jihane Romanos, Dept Genetics UMCG

Guido Dolmans, Dept. Plastic Surgery UMCG

Torsten Plösch, Dept. Pediatrics UMCG

 

15.00 - 17.00 Session 2: Next generation sequencing

Speakers:

Dineke Verbeek, Dept Genetics UMCG

Pranav Puri, Dept. Biochemistry, RuG

Bart Pannenbakker, Dept. Evolutionairy Genetics, RuG

Laurent Francioli, Dept Genetics UMCG

 

With this symposium we would like to inform you about the possibilities to perform your research in collaboration with the Genome Analysis Facility and the Genomics Coordination Center. In addition, the applications are discussed by users through presentations about their research. There will be opportunities to network with colleagues during a break and drinks afterwards.

 

If you are interested in joining this symposium, please register before 2 May with secretariaat.

 

Hope to see you there.

 

With best wishes,

 

The organizers,

 

Pieter van der Vlies (manager GAF)

Morris Swertz (head GCC)

Cleo van Diemen (coordinator NGS GAF)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25

Meer nieuws

 • 14 augustus 2018

  Hartfalen stimuleert tumorgroei

  Een hart dat als gevolg van een hartinfarct versleten is en minder goed bloed rondpompt, scheidt stoffen af die tumorgroei stimuleren. Dat blijkt uit onderzoek met muismodellen, ondersteund met gegevens uit bevolkingsonderzoek PREVEND, uitgevoerd door...

 • 25 juli 2018

  Deniz Ba┼čkent genomineerd voor Huibregtsenprijs

  Prof. dr. Deniz Baskent, als hoogleraar Auditieve perceptie verbonden aan de afdeling KNO van het UMCG/Faculteit Medische Wetenschappen, is een van de zes genomineerden voor de Huibregtsenprijs 2018. Op 8 oktober 2018 maakt juryvoorzitter Wim van Saarloos...

 • 23 juli 2018

  Teamsporten van NOC-NSF profiteren van wetenschap

  Samenwerking gesloten TeamNL en het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen om teamsporten verder te brengen met wetenschap.