Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Announcement symposium Genome Analysis today

28 april 2011

Dear colleagues,

 

Currently there are many opportunities to perform genetic research at a large scale, such as genome-wide gene expression, genotyping and sequencing. Within the UMCG these techniques are facilitated by the Genome Analysis Facility. In addition, the Genomics Coordination Center can assist in data analysis and storage.

 

Hereby, we would like to invite you for a symposium:

 

Genome Analysis today: high throughput genotyping, gene expression and next generation sequencing

 

Date: 9 May 2011

Time: 13.00-17.00

Location: Rode Zaal

 

13.00-14.30 Session 1: High throughput genotyping and gene expression

Speakers:

Jihane Romanos, Dept Genetics UMCG

Guido Dolmans, Dept. Plastic Surgery UMCG

Torsten Plösch, Dept. Pediatrics UMCG

 

15.00 - 17.00 Session 2: Next generation sequencing

Speakers:

Dineke Verbeek, Dept Genetics UMCG

Pranav Puri, Dept. Biochemistry, RuG

Bart Pannenbakker, Dept. Evolutionairy Genetics, RuG

Laurent Francioli, Dept Genetics UMCG

 

With this symposium we would like to inform you about the possibilities to perform your research in collaboration with the Genome Analysis Facility and the Genomics Coordination Center. In addition, the applications are discussed by users through presentations about their research. There will be opportunities to network with colleagues during a break and drinks afterwards.

 

If you are interested in joining this symposium, please register before 2 May with secretariaat.

 

Hope to see you there.

 

With best wishes,

 

The organizers,

 

Pieter van der Vlies (manager GAF)

Morris Swertz (head GCC)

Cleo van Diemen (coordinator NGS GAF)

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25

Meer nieuws

 • 15 mei 2018

  UMCG test vóór zwangerschap kans op krijgen ernstig ziek kind

  Vanaf half mei 2018 is het voor alle stellen in Nederland mogelijk om via 6 hiervoor getrainde huisartsen een DNA-dragerschapstest te doen. Deze test maakt het voor stellen mogelijk om al vóór de zwangerschap te laten onderzoeken of er een verhoogde...

 • 03 april 2018

  DNA-veranderingen verstoren team play in de cel

  DNA-veranderingen die ziekten veroorzaken zorgen niet altijd tot een verandering in de eiwitten zelf, maar kunnen soms leiden tot een verandering in de samenwerking tussen de eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van genetici van het Universitair Medisch...

 • 27 maart 2018

  Slechtere gezondheid kind na medisch ingrijpen bij bevalling

  Kinderen die zijn geboren na medisch ingrijpen, bijvoorbeeld met weeënopwekkers, een vacuümpomp of een keizersnede, hebben vaker gezondheidsproblemen. Dat blijkt uit de analyse van gegevens van bijna 500.000 Australische kinderen van gezonde moeders...