Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Peter vd Akker wins NVHG prize

26 april 2011

Peter C. van den Akker, arts in opleiding voor Klinisch Geneticus, won op vrijdag 15 februari jl. de prijs voor de beste presentatie tijdens de 9de Wetenschappelijke Vergadering van de Nederlandse Vereniging voor Experimentele Dermatologie in Lunteren. Hij kreeg de prijs van € 500,- voor zijn presentatie: 'Een nieuw laat-mutilerend subtype van recessieve dystrofische epidermolysis bullosa'. De prijs vergroot de kans op een subsidie van ZonMW-AGIKO voor zijn promotieonderzoek naar deze blaarziekte.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:25
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 23 februari 2018

  Kinderen met astma blijken aangepast dna te hebben

  Kinderen met astma blijken epigenetische, chemische veranderingen van hun dna te hebben. Op hun dna zijn nu 14 plekken vastgesteld, die samenhangen met astma. Het bijzondere is dat deze 14 plekken in de eerste 4 jaar van hun leven zijn veranderd. Deze...

 • 20 februari 2018

  Zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen vaak te wijten aan erfelijke aanleg

  Een zeer hoog ‘slecht‘ cholesterol bij jonge vrouwen is vaak het gevolg van een erfelijke aanleg, blijkt uit onderzoek van wetenschappers van het Universitair Medisch Centrum Groningen, gesteund door de Hartstichting. Vandaag publiceren zij, in een...