Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Maimoena Hulshof

Bachelor student Midden-Oostenstudies
Maimoena Hulshof

Over Maimoena

Ahlan wa sahlan! Mijn naam is Maimoena, ik ben 20 jaar oud en kom uit Groningen. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de bachelor Midden-Oostenstudies aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Ik heb een actief leven in de stad en spendeer veel tijd (in de roeiboot) bij de studentenroeivereniging ‘Aegir’. Daarnaast heb ik een bijbaan in de horeca, woon ik in een actief studentenhuis met 11 anderen, hou ik van gezelligheid en ben ik altijd wel in voor een belevenis!

Waarom Midden-Oostenstudies?

Ik hou ontzettend veel van reizen en de wereld ontdekken. Daarnaast fascineren onderwerpen als religie, cultuur, oorlog en maatschappij mij al van jongs af aan. Ik vind het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de wereld. In de regio van het Midden-Oosten komen deze onderwerpen samen de hele wereld bekommert zich hier om. Anderzijds heeft deze regio een wereldwijde invloed, wat vaak tot verhitte discussies leidt. Deze onderwerpen worden dan ook bij de opleiding uitgebreid behandeld. Bij Midden-Oostenstudies maak je ook kennis met een taal, namelijk Arabisch of Hebreeuws. Dit is erg voordelig voor de toekomst, want wie kan nou zeggen dat hij/zij Arabisch spreekt, of Hebreeuwse geschriften kan ontcijferen? Al met al viel alles voor mij op z’n plek, volgde ik mijn intuïtie en ben ik nog altijd erg tevreden met de keuze die ik heb gemaakt.

Waarom Groningen?

Ik ben zelf geboren en getogen in Groningen en wilde er eigenlijk op uit trekken om een nieuwe stad te ontdekken. Totdat ik me bedacht en de talloze voordelen van studeren in deze prachtige studentenstad inzag. Groningen is dé plek om sociale contacten te leggen, er is altijd wat te beleven. Daarnaast kun je gemakkelijk de drukte ontvluchten en is er plek en ruimte om tot jezelf te komen. Midden-Oostenstudies in Groningen is breder georiënteerd dan in andere steden, waar je direct een richting kiest. Zo kom je in aanmerking met allerlei verschillende onderwerpen: van religie tot geschiedenis en taal tot cultuur. Midden-Oostenstudies is in Groningen kleinschalig waardoor er een sterke verbintenis is tussen de docenten en medestudenten. Vanaf mijn eerste college voelde ik me hier helemaal thuis!

Toekomst

Ondanks het feit dat Midden-Oostenstudies wordt gezien als een erg specifieke studie, kun je er later ontzettend veel mee. Vaak denken mensen dat je daadwerkelijk in het gebied zal gaan werken, maar dit is niet vanzelfsprekend. Waar dan ook ter wereld zal je gewild zijn als Midden-Oostendeskundige. Wie weet kom je wel terecht bij een ambassade, ministerie of bekende tv-zender. Ikzelf wil de journalistieke of educatieve kant op trekken en zie mezelf in de regio werken. Ik heb nog een aantal jaren te gaan binnen deze opleiding, wie weet ontdek ik nieuwe passies en kwaliteiten en verandert dit weer.

Gouden tip

Probeer bij het maken van een studiekeuze niet te veel rekening te houden met externe factoren. Jij beslist zelf over je toekomst en kent jezelf het allerbeste. Maak lijstjes met plus- en minpunten bij twijfel, deel gevoelens met anderen en ontdek waar jij een goed gevoel bij krijgt. Midden-Oostenstudies is een specifieke studie waarbij interesse en passie voorop staan, maar ook buiten deze opleiding kan ik het advies meegeven dat dicht bij jezelf staan in het maken van een (studie) keuze van uitermate groot belang is!

Laatst gewijzigd:25 oktober 2021 17:43