Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenICT & Onderwijs LetterenInnovatieve didactiek

Videocommunicatie

Videocommunicatie

Videocommunicatie - elkaar zien en spreken via het internet - kan een belangrijk hulpmiddel zijn in het onderwijs. Het is een goede oplossing wanneer het niet mogelijk is voor de deelnemers van een bijeenkomst om tegelijkertijd in dezelfde ruimte aanwezig te zijn, of wanneer er andere redenen zijn om online contact te hebben - bijvoorbeeld vanwege reistijd, reiskosten of ziekte, of uit duurzaamheidsoverwegingen. Op deze pagina leest u voor welke doelen u videocommunicatie kunt gebruiken, welke software hiervoor beschikbaar is en waar u zoals aan moet denken wanneer u van start gaat.

Videogesprekken opnemen met YouTube Live

Telecollaboration ’is een nieuwe type onderwijsactiviteit waarbij studenten op verschillende geografische gebieden opdrachten uitvoeren en daarover online communiceren. Vaak gebeurt dat in een directe vorm via videogesprekken. Door deze gesprekken op te nemen kunnen de studenten er later op reflecteren, daarnaast kunnen de opnames worden gebruikt voor beoordeling en portfolio’s. In dit artikel wordt beschreven hoe opnames gemaakt kunnen worden met YouTube. De opname is daarmee niet zonder meer zichtbaar voor iedereen: de student bepaalt zelf welke andere personen de video kunnen bekijken.

Videocommunicatie met Google Hangouts

Google Hangouts is een platform voor het versturen van berichten en het het houden van telefoon- en videogesprekken. In dit artikel wordt beschreven hoe Hangouts voor videocommunicatie gebruikt kan worden. Omdat de RUG een Google apps for Education-licentie heeft kunnen maximaal 15 mensen aan een gesprek deelnemen (normaal is het maximum 10 personen)

Laatst gewijzigd:01 september 2017 10:05
printView this page in: English